Bliv klar til (halv) marathon med det rette gear

At løbe en tur er ren frihed og kræver som udgangspunkt meget lidt udstyr på de korte ture. Den lange tur på +20 km kræver dog både træning, fokus på kost og kosttilskud og det rette gear der klæder dig på til de mange kilometer.

I dette indlæg vil vi give dig vores anbefalinger på det gear vi har erfaret kan være til gavn for dit løb og rejsen mod et succesfuldt marathon. Læs med og bliv klædt godt på til marathon!

Den rigtige sko

Der findes et hav af løbesko i alle prisklasser og udformning. At finde den helt rigtige til dig og dine behov kan gøre en kæmpe forskel for dit løb, særligt når vi kommer op på de lange ture.

Når du skal finde den rette løbesko at træne og løbe marathon i skal du tage udgangspunkt i dine fødder, din løbestil, løbeunderlaget og længde på dine løb. Den rigtige løbesko skal således tage højde for behov for ekstra støtte (evt. i samspil med et indlæg), fodbredde, fodudfordringer, fleksibiliteten i foden og behovet for stødabsorbering.

Det er mange ting at tage hensyn til så det kan give mening at få hjælp fra en ekspert. Hvis du bor tæt på en Kaiser Sport & Ortopædi kan vi anbefale at få tid til kvalificeret hjælp til at finde den helt rette løbesko til dig. De har både den tekniske og fysiologiske viden til at finde en velegnet løbesko til dig og bruger teknisk udstyr på bedste vis til formålet. Hvis ikke findes der formentlig en anden forretning med dygtige medarbejdere med forstand på løbesko i køreafstand.

Kosttilskud

Der findes kosttilskud til gavn for mange ting og fysiske præstationer er også en af dem. Her er en af vores favoritter Ginsana Tonic som er et kosttilskud man indtager dagligt som et shot. Grunden til at vi er begejstrede for Ginsana pga. indholdet af ginsengekstraktet G115 som bidrager til en øget udholdenhed og energi.

Faktisk viser forskning at atleters puls bliver lavere under fysisk træning og iltoptagelsen øges efter 9 ugers supplering med G115 (Ginsana). Det viser en forbedret kondition og bedre kondital. Da en god iltoptagelse er lig med større udholdenhed kunne de i dette studie påvise at atleterne kunne præstere mere med G115.

Kilder: Forgo I and Kirchdorfer AM. The effect of different ginsenoside concentrations on physical work capacity. Notabene Medici (1982); 12,9:721-727.

Forgo I and Kirchdorfer M. On the question of influencing the performance of top sportsmen by means of biologically active substances. Aerztliche Praxis (1981); 33,44:1784-1786.

Ginsana Tonic kan købes her.

Løbevenlige earplugs

Hvis man er til at løbe med musik i ørerne under sin løbetur kan man med stor fordel investere i et par løbevenlige høretelefoner. Hvis du før har løbet med almindelige earplugs så ved du hvorfor almindelige ikke altid er optimale hvis det er løb de skal bruges til.

Find et par der passer til dine ører og sidder fast selv under det mest hurtige løb. Når først du er afsted skal du ikke forstyres af høretelefoner der falder ud, roterer eller på anden måde skal justeres. Heldigvis har producenterne fundet ud af at der er behov for løbehøretelefoner og mulighederne er derfor mange. Der er dog forskel på kvaliteten og hvor godt de lever op til ens behov.

Løbeshop gør det lidt nemmere for os at vælge de rette – de har nemlig testet en lang række høretelefoner og kommer her med deres bud på de bedste i alle prisklasser.

Geler til lindring af ømme muskler og led

Hvis du har løbet i mange år kender du nok Perskindol. Det er geler til lindring af ømme muskler og led – de både smertelindrer, øger blodgennemstrømningen og forbedrer restitutionen så man hurtigere bliver klar til næste løbetur. Det bedste ved Perskindol – udover virkningen selvfølgelig – er at de trænger ind i huden med det samme!

Den klassiske til den aktive person er Perskindol Active Gel der både kan bruges før, under og efter løb. Den giver først en kølende fornemmelse, smertelindrer effektivt og skaber langsomt en rolig varme i musklen.

Thermo Hot-varianterne er mere oplagte hvis du har vil have mere intensiv varme og har anspændte muskler.

Læs mere om Perskindol lige her eller hop direkte til produkterne herunder.

Kvalitetsløbestrømper

Løbestrømper kommer i alle former for kvaliteter og materialer – og ærligt, så kan det godt mærkes.

I kombination med gode løbesko er løbestrømper med til at forbedre løbepræstationen og holde dine fødder sunde. Et par gode løbestrømper passer størrelses- og formmæssigt på din fod, bliver siddende under løb, hjælper med at transportere sved væk fra huden og har den rette højde der passer med årstiden og dine ønsker.

Hvis ikke de lever op til dette kan det give store udfordringer med vabler, infektioner, reduceret blodgennemstrømning og ubehag under løbet.

Se efter materialer som akryl, nylon og polyester samt naturmaterialet merinould, og vælg gerne efter en fodformet strømpe (de kan fx. findes ved at der er en højre og en venstre strømpe). Det sikrer at strømpen sidder perfekt på den fod den skal på og materialet hjælper til et godt fodmiljø hvor sveden kan komme væk.

Hvis du har tendens til skinnebensbetændelse er gode løbestrømper ekstra vigtigt da kulde kan gøre det værre. Skinnebenene skal derfor pakkes godt ind i hele perioden med køligt vejr og vi anbefaler derfor knæhøje løbestrømber.

Her på kontoret er vi fan af strømper fra CEP, men HEAT laver ligeså nogle anbefalelsesværdige strømper.

Vær også obs på at du måske skal have forskellige løbestrømper til sommer og vinter. Mange er glade for uldløbestrømper om vinteren, de varmer og optager fugten inden man mærker noget til den, mens en tyndere og måske lavere strømpe kan være god om sommeren hvor ens fødder kan hæve i varmen.

Med dette håber vi du fik øjnene op for hvor meget disse hjælpemidler kan være til gavn på vejen til at gennemføre en hel eller halv marathon og alle de løbetur der venter op til. Dette er i hvert fald de produkter vi selv benytter os af og vil anbefale andre. Rigtig god løbetræning!

Mental skarphed – det handler om at holde hjernen sund

Oplever du nogle gange, at din koncentrationsevne og evne til at tænke klart forlader dig et kort øjeblik? Bare rolig – du er ikke alene!

Faktisk har forskere fundet ud af, at det ikke først er når vi bliver ældre, at vi får udfordringer med hukommelse, fokus og koncentration! Heldigvis kan vi gøre noget ved det selv gennem en sund kost og motion.

Læs mere »

Opskrift: Sunde dadelkugler med gode fedtsyrer

Når snacksulten melder sig eller vi skal servere lidt godt til gæsterne, så ender det ofte med et usundt valg af kage, chokolade, eller andet med sukker, salt og usundt fedt. Med denne opskrift får du sunde Equazen dadelkugler med citron og ristede mandler der er perfekt til at stille den lille sult, til kaffen

Læs mere »

Smertestillende gel til muskler og led

Rigtig mange friske kvinder lagde deres vej forbi vores telt til Alt For Damerne løbene for at massere musklerne med Perskindol Active Gel inden deres løb. Det var en rigtig god idé, fordi gelen er særdeles effektiv at bruge FØR, under og efter fysisk belastning. Tak til alle jer der vendte tilbage efter løbet for

Læs mere »

Av – akut ankel-forvridning?

Forvridning eller forstuvning af foden…vi har alle prøvet det. Over 85% af ankelskader opstår fordi vi træder forkert eller lander forkert ved spring, løb eller i en hurtig vending. Heldigvis er det ikke altid at der sker alvorlig ledbåndsskade eller knoglebrud, men det kan alligevel være voldsomt ubehageligt og tage uger før smerte og irritation

Læs mere »
Scroll to Top