KeenMind®

KeenMind® er et naturligt kosttilskud som indeholder udtræk fra Bacopa monnieri CDRI 08®

Understøtter hukommelse, kognitive funktioner, koncentrationen og evnen til at lære

Kosttilskud fra 12 år

Produkterne fås her:

Helsam, helsekostforretninger, matas.dk og udvalgte apoteker – både i fysiske butikker og online.

Før Nyt design

Produkter

Et naturligt kosttilskud med en lang historie

Bacopa monnieri stammer fra Asien hvor den i tusinder af år blev brugt til at styrke hukommelsen, læring, koncentration og andre kognitive funktioner. Den har en lang historie i den ayurvediske medicin i Indien og dets brug er dokumenteret i de gamle tekster fra 3500 år f.Kr. Planten gror i dag stadig naturligt langs åernes bredder i bl.a. Indien.

KeenMind er resultatet er over 40 års forskning og udvikling, og indeholder et udtræk af Bacopa monnieri benævnt CDRI 08®.

Det naturlige kosttilskud produceres i Schweiz med anvendelse af kvalitetsingredienser. Produktionen følger en række strenge kontrolprocedurer som sikrer at der leveres et ensartet produkt hver gang.

De gavnlige virkninger er skabt af en kompleks sammensætning af aktive stoffer og der er dermed ikke ét stof som alene udløser de gavnlige effekter. Både alkaloider, saponiner, D-mannitol, betulinsyre, β-sitosterol, stigmasteroler og bacosider m.fl. spiller en rolle. Bacosiderne menes dog at spille en væsentlig rolle.

Om KeenMind®

KeenMind® er et naturligt kosttilskud som understøtter hukommelse, kognitive funktioner, koncentration og evnen til at lære.

KeenMind® indeholder et udtræk fra Bacopa monnieri benævnt CDRI 08®. Dette udtræk er blevet undersøgt klinisk og er resultatet af over 40 års forskning.

KeenMind® produceres i Schweiz med anvendelse af kvalitetsingredienser. Produktionen følger en række strenge kontrolprocedurer som betyder at der leveres et ensartet produkt hver gang.

Ved kendt overfølsomhed overfor ingredienserne, overfor nogen af planterne i Scrophulariaceae (maskeblomst) familien eller ethvert af hjælpestofferne bør KeenMind® ikke anvendes.

Kosttilskud skal ikke indtages i stedet for en varieret, afbalanceret kost og en sund livsstil. Indtag ikke højere dosis end den anbefalede daglige dosis.

Bør ikke anvendes til børn under 12 år.

Der er ikke rapporteret interaktioner mellem medicinske produkter eller fødevarer og KeenMind®.

Opbevaring

Opbevares tørt, under 25°C og ikke i direkte sollys. Brug ikke KeenMind® efter sidste salgsdag, som er trykt på pakningen, eller hvis pakningen på nogen måder er ødelagt.

Opbevares utilgængeligt for børn.

Anvendelse af KeenMind®

Dosis

Voksne (12 år og derover): 2 kapsler om dagen som bedst indtages med morgenmaden.

Indtag KeenMind® kapslerne hele sammen med vand.

Ingredienser

Fyldemiddel: calciumphosphat, cellulose; Bacopa monnieri tørekstrakt CDRI 08® (160 mg pr. kapsel); Kapselskal: hydroxypropylmethylcellulose; Antiklumpningsmiddel: magnesiumstearat, talkum, siliciumdioxid; Farve: E141.

Aktive ingredienser

160 mg Bacopa monnieri tørt planteekstrakt CDRI 08 indeholdende ikke mindre end (NLT) 8 mg bacosider (Bacopaside I, Bacoside A3, Bacopaside II, Bacoside X, Bacopasaponin C)

Produktbeskrivelse

KeenMind® kapsler er mørkegrønne, uigennemsigtige, hårde kapsler uden tryk fyldt med et brunt tørt pulver.

Velegnet til vegetarer.

Keenmind indeholder ikke gluten, hvede, soja, gær, konserveringsmidler og aromastoffer.

KeenMind er særligt anvendeligt for

Mennesker i nyt job, med store projekter eller en generelt hektisk hverdag, hvor der er meget nyt at lære og hvor hukommelsen, koncentrationen og de kognitive funktioner bliver sat på prøve

Ældre mennesker som ønsker at holde de kognitive funktioner og hukommelsen ved lige og få mest muligt ud af hverdagen

Studerende på uddannelse – især i eksamensperioder bliver der stillet høje krav til evnen til at lære, koncentrere os og tage ny viden ind, samt huske det man har læst

KeenMind® kan være en hjælp i en periode hvor vores kognitive funktioner, hukommelse, koncentration eller evnen til at lære sættes på prøve eller er udfordret, eller som et dagligt kosttilskud til at vedligeholde den mentale skarphed.

Kvalitet

Urteprodukter er generelt mere udsatte for variationer mellem produktioner og deraf de endelige produkter, da der er mange faktorer som påvirker planten igennem dens opvækst og høst. Dette gælder blandt andet forskelle i væksten, den geografiske position af dyrkningsstedet, høsttidspunktet og ekstraktionen.

En afgørende måde at sikre kvaliteten af naturlige kosttilskud er standardisering.

Gennem en standardisering af alle processer og metoder fra frø til ekstrakt, sikrer man en konsistent kvalitet, der garanterer både sikkerheden og kvaliteten af det endelige produkt. Det sker ved at sætte standarder og konstante parametre der skal opfyldes under dyrkningen, samt kvalitative og kvantitative værdier der sikrer kvaliteten, effekten, sikkerheden og reproducerbarheden.

Dette er præcis hvad man gør med KeenMind®.

Der er flere års afprøvninger og observation som grundlag for standardiseringen og de krav der stilles til forskellige dele af processen fra frø til ekstrakt, samt til det endelige produkt. Der bliver løbende foretaget gennemgående kvalitetskontroller igennem alle faserne, både dyrkning, høst og produktionsprocesser.

Bacopa monnieri-ekstraktet CDRI 08 er lavet af den tørrede plante og der skal omkring 15 dele tørret Bacopa monnieri til 1 del ekstrakt.

Hukommelse, læring og opmærksomhed

Hukommelse og læring er to processer som sammen danner basen for mange andre komplekse funktioner, såsom følelser og adfærd. Ved at lære, er det muligt at tilegne sig ny information fra vores omgivelser og agere ud fra det lærte og på den måde tilpasse vores attitude i henhold til hvad der var lært. På samme tid er det muligt at “gemme” det lærte og genkalde det når man skal bruge det. Med disse to funktioner er vi altså i stand til at tilpasse os vores omgivelser.

Hukommelse er oftest klassificeret i tre hovedgrupper baseret på hvor længe vi gemmer på informationen: sensorisk hukommelse, arbejdshukommelse og langtidshukommelse.

Den sensoriske hukommelse er en meget kortvarig fastholdelse af sanseindtryk.

Arbejdshukommelse varer fra alt fra sekunder til minutter og er vigtig for beslutningstagning og adfærd. Det er begrænset hvor meget der er plads til i arbejdshukommelsen.

Arbejdshukommelsen er ofte brugt synonymt med korttidshukommelsen, men der er få, men vigtige forskelle der adskiller dem. Hvor arbejdshukommelsen både står for processerne som midlertidigt husker, organiserer og bearbejder informationen og de indtryk vi får fra vores omgivelser, er korttidshukommelsen kun et udtryk for den midlertidige opbevaring af information.

Langtidshukommelsen har til gengæld ubegrænset plads og varer fra dage til år – fx lagrer den alt vores ubevidste viden om, hvordan man står op ad sengen, børster tænder og spiser.

De kognitive processer

Vores hjerner modtager information fra kroppen og vores omgivelser hele tiden. Dette sætter gang i komplekse kognitive processer, især i isselappen, temporallappen og pandelappen. De områder af hjernen står for at bearbejde den information og signaler og reagere hensigtsmæssigt på dem.

For eksempel sidder neuronerne der er ansvarlig for opmærksomhed i isselappen. Neuronerne aktiveres når en meningsfuld stimulans præsenteres og styrken af deres aktivering afspejler mængden af opmærksomhed der gives til input.

De kognitive processer vedrører opfattelse, tænkning og erkendelse og det er således vores kognitive funktioner som gør vi kan lære nyt, huske, holde opmærksomheden, problemløse og anvende det vi har lært. I hjernen kan de mekanismer, der er ansvarlige for dannelsen af kognitive processer og ændringer (især i voksenalderen), defineres som synaptisk plasticitet.

Forskning

De kliniske studier har vist at KeenMind understøtter hukommelse, koncentration, de kognitive funktioner og evnen til at lære. Der er stigende dokumentation for anvendelsen af KeenMind til understøttelse af kognitiv funktion hos raske mennesker.

Studierne viser, at man kan opnå gradvist tiltagende effekt i op til 90 dage ved daglig brug, og nogle kliniske resultater påviser effekt allerede efter 1 og 2 timer efter den første dosis.

De kliniske studier på KeenMind er udført ved brug af det specifikke CDRI 08-ekstrakt, og derfor er resultaterne heraf specifikt til produktet der indeholder dette ekstrakt og ved den anbefalede mængde.

STUDIE 1: STOUGH ET AL, 2008
Stough et al undersøgte, om 90 dages supplering med KeenMind øgede den kognitive præsentation.

107 personer mellem 18 og 60 år deltog, og resultaterne viste, at KeenMind forbedrede arbejdshukommelsens ydeevne betydeligt. Arbejdshukommelsen er en grundlæggende kognitiv funktion, som er nødvendig for at gennemføre en række mentale aktiviteter – fx at læse, regne og løse problemer. Se forskellen i figuren.

Figur 1: Forbedring af arbejdshukommelsen efter 12 ugers supplering med KeenMind

Reference: Stough C et al, 2008. Examining the nootropic effects of a special extract of Bacopa monniera on human cognitive functioning: 90 day double-blind placebo-controlled randomized trial. Phytother Res. 12; 22(12): side 1629-34.
STUDIE 2: STOUGH ET AL, 2001
Studiet med 46 raske personer mellem 18 og 60 år undersøgte effekten af KeenMind på de kognitive funktioner.

Resultaterne af syv forskellige testmetoder viste, at KeenMind væsentligt forbedrede hastigheden for visuel informationsbehandling, læringshastighed og lagring af det lærte sammenlignet med placebo. Den største effekt kunne ses efter 12 ugers brug af KeenMind.

Reference: Stough et al, 2001. The chronic effects of an extract of Bacopa monniera (Brahmi) on cognitive function in healthy human subjects. Psychopharmacology (Berl). August;156(4): side 481-4.
STUDIE 3: ROODENSRYS ET AL, 2002
I dette studie fra 2002 undersøgte man effekten af Bacopa monnieri ekstraktet CDRI 08 på de kognitive funktioner og hukommelse.

De 84 deltagere blev vurderet ad tre omgange; før undersøgelsen, efter tre måneder med supplering af KeenMind, og 6 uger efter undersøgelsens afslutning.

Studiet viste en forbedring i lagringen af ny information, og deltagerne som fik CDRI 08 var mindre tilbøjelige til at glemme ny information sammenlignet med dem, der fik placebo. Dermed sagt, at deltagerne blev bedre til at lære nyt og huske det lærte efter supplering med CDRI 08-ekstraktet, som er i KeenMind.

Reference: Roodensrys et al, 2002. Chronic Effects of Brahmi (Bacopa monnieri) on Human Memory, Neuropsychopharmacology, August 27(2), side 279-281.

De sidste 40 års forskning i Bacopa monnieri-ekstraktet CDRI 08 understøtter de positive virkninger af KeenMind og forskningsinteressen fortsætter.
Previous slide
Next slide

Producent

Soho Flordis International Switzerland
SA, Via Mulini
CH-6934
Bioggio

Distributør

Novasel EU ApS
Skårup Tværvej 11
DK-5881 Skårup Fyn
Danmark

Scroll to Top