Mumomega®

Særligt udviklet fiskeolie til gravide og ammende

Equazen Mumomega er med sin DHA-rige sammensætning et oplagt fedtsyretilskud for gravide og ammende.

Omega-3-fedtsyren DHA er særlig vigtig under graviditeten og amningen, da moderens indtag af DHA bidrager til normal udvikling af øjnene og hjernen hos fosteret og hos spædbørn, der ammes.

Den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 200 mg DHA ud over det anbefalede daglige indtag af omega-3-fedtsyrer for voksne (250 mg DHA og EPA).

Produkterne fås her:

Helsam, helsekostforretninger, matas.dk og udvalgte apoteker – i fysiske butikker og online.

Hvem drømmer ikke om at give sit ufødte barn den bedste start på livet?

Vi planlægger, snakker om navne, laver børneværelse, køber alt mellem himmel og jord så vi ikke mangler noget, når den lille ny ankommer… Men husker du også sund kost og de vigtige flerumættede fedtsyrer fra fisk, mens du venter på storken?

Et tilskud af Mumomega® er med til at sikre et indtag af vigtige næringsstoffer – heriblandt DHA.

Equazen Mumomega® består af en speciel kombination af flerumættede fedtsyrer, primært bestående af fiskeolie samt kæmpenatlysolie, som er kilder til omega-3- og omega-6-fedtsyrer. Kombinationen bidrager til en optimal fedtsyrebalance.

Der er særligt fokus på indholdet af omega-3-fedtsyren DHA i produktet, fordi moderens indtag af docosahexaensyre (DHA) bidrager til normal udvikling af hjernen og øjnene hos fostret og hos spædbørn, der ammes.

Den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 200 mg DHA foruden det anbefalede daglige indtag af omega 3 fedtsyren for voksne, dvs. 250 mg docosahexaensyre (DHA) og eicosapentaensyre (EPA).

Olien i mumomega® bliver altid testet af uafhængige laboratorier for eventuelle rester af tungmetaller, pesticider og for at sikre at gældende lovgivning om renhed overholdes.

Certificeret af de uafhængige organisationer Fish Oil Standards og Friend of the Sea®.

Fiskeolien i mumomega® er udvundet af små tun, som har et naturligt højt indhold af DHA. DHA-fedtsyrerne i mumomega® er naturlige triglycerider og har samme struktur som langkædede omega-3-fedtsyrer i naturlige fisk.

mumomega® er ikke tilsat smagsaromaer og syntetiske ingredienser.

Produkter

No products were found matching your selection.

Anvendelse og ingredienser

Anvendelse

Én kapsel dagligt i forbindelse med et måltid.

Tages fra man planlægger at blive gravid, i løbet af graviditeten og efter fødslen i ammeperioden.

Kapslerne må ikke gives til mindre børn.

Næringsindhold i Equazen Mumomega® pr. dagsdosis (1 kapsel):
Omega-3-fedtsyrer                                                 360 mg
EPA (Eicosapentaensyre)                                        42 mg
DHA (Docosahexaensyre)                                     300 mg

Omega-6-fedtsyrer (Kæmpenatlysolie)            124 mg
GLA (Gamma Linolensyre)                                      15 mg

AA (Arakidonsyre)                                                      9 mg

Vitamin E                                                          2,8 mg / 23% RI**

**RI: Referenceindtag

Ingredienser

Ingredienser: Fiskeolie, Gelatine, Kæmpenatlysolie (Oenothera biennis L.), Glycerol, d-alpha-tocopherol (vitamin E).

Kapselskallen er fremstillet af oksegelatine. Der er certifikat på at kødet er halal- og kosherslagtet. 

KOSTTILSKUD

Opbevaring

Opbevares tørt, køligt og utilgængeligt for børn.

For at undgå øget oxidation er det vigtigt altid, at opbevare fiskeolie tørt og køligt. Varme, også fra spotlys og direkte sollys, skader olien og medvirker til en hurtigere harskning.

Kosttilskud bør ikke træde i stedet for en varieret kost. Indtag ikke højere dosis end den anbefalede daglige dosis.

Fedtsyrer og udvikling

I en graviditet spiller fedtsyrer en væsentlig rolle. De er nemlig vigtige byggesten i vores celler – og især for hjernen, da omkring 60% af det strukturelle materiale her består af fedtsyrer.

Fedtsyren DHA er en af de vigtigste fedtsyrer for fosteret og spædbørn der ammes. Det er der flere grunde til – blandt andet er der et større behov for DHA i opbygningen af hjernen og nethinden, som sker i løbet af graviditeten og ammeperioden.

Fedtsyrerne bliver overført til barnet fra moderen gennem navlestrengen og moderkagen i løbet af graviditeten. Efterfølgende vil barnet fortsætte med at modtage fedtsyrer gennem modermælken. Derfor er det vigtigt, at moderen sørger for at indtage fødevarer rige på flerumættede fedtsyrer, især DHA, og eventuelt supplere med mumomega® for at sikre nok essentielle flerumættede fedtsyrer til både sig selv og sin lille baby i maven. Dette gælder både i løbet af graviditeten og i ammeperioden.

Forskning viser også, at supplering med mumomega i graviditeten øger hovedomkredsen og længden af de nyfødte, i forhold til placebo. I denne undersøgelse så man også ud fra hjernescanningerne, at de nyfødte drenge, hvis mødre supplerede kosten med mumomega, havde også en større hjernevolumen end de drenge, hvis mødre fik placebo.

Reference: Ogundipe, E., Tusor, N., Wang, Y., Johnson, M.R., Edwards, A.D., and Crawford, M.A., 2018. Randomised controlled trial of brain specific fatty acid supplementation in pregnant women increases brain volumes on MRI scans of their new-born infants. PLEFA 138: side 6-13.

Få mere viden

Producent

Soho Flordis UK Ltd.
1 Botanic Court
Martland Park
Wigan
WN5 0JZ
United Kingdom

Distributør

Novasel EU ApS
Skårup Tværvej 11
DK-5881 Skårup Fyn
Danmark

Scroll to Top