Fiskeolier som Kosttilskud: En Guide til at Integrere Omega-3 i Din Daglige Kost for Øget Sundhed

Kosttilskud er supplement til kosten du kan indtage dagligt for at sikre indtag af vigtige næringsstoffer. Fiskeolie er oplagt at tage som kosttilskud grundet de gode omega-3-fedtsyrer olien indeholder. Hvis du ikke spiser fisk er det særligt vigtigt at sikre en anden kilde til de essentielle flerumættede omega-3-fedtsyrer. Det kan fx. være gennem et dagligt kosttilskud med fiskeolie. Herunder vil vi guide dig til at finde den variant dig passer dig bedst og hvilken tid på dagen du bør tage dine kosttilskud.

Kosttilskud fiskeolie

Varianter af fiskeolie

I dag er det nemt at finde et kosttilskud med fiskeolie der passer til ens præferencer. Fiskeolie fås nemlig både i små kapsler, tyggekapsler med jordbæraroma og flydende, heriblandt med citronaroma. Nogle producenter laver dem også i gelfisk og vingummier. Vær dog her gerne obs. på indholdet af fedtsyrer og antal der skal tages dagligt.

Kapsler

Kapsler er nemme at synke med et glas vand til morgenmaden for børn fra 5 år og voksne. Nogle fiskeoliekapsler er lavet med en særlig gelatine, så du undgår kedelige opstød. Et godt eksempel er Equazen Kapsler som helt uden smag og lugt af fisk lader dig få gavn af de vigtige omega-3-fedtsyrer fra fisk. De er sågar små og synkevenlige i størrelse.

Tyggekapsler
Tyggekapsler er gode for alle os der helst vil tygge os til de gode fedtsyrer og er helt oplagt til børn fra 3 år og op. Uanset alder kan man dog vælge tyggekapslerne, det vigtigste er at man har lyst til at indtage den variant man vælger dagligt. Equazen Chews er tyggekapsler med en behagelig smag og duft af jordbær. De har samme størrelse som de klassiske Equazen Kapsler, men er bløde og tyggebare. Tyggekapslerne indeholder flydende olie som frigives når tyggekapslen brister. Selve olien har en meget mild og behagelig smag med tydelig jordbærsmag.
Flydende
Flydende fiskeolie kan indtages på mange måder og derfor har det også været en populær måde at indtage sin fiskeolie. Udover at tage det på en teske, kan du nemlig blande den flydende fiskeolie i et glas juice, smoothie eller lave havregryns- eller daddelkugler med det. Det gælder særligt for Equazen Flydende som har en frisk fiskeolie med citrussmag, som er fantastisk til daglig brug og i hjemmelavet konfekt af naturlige råvarer (find alle opskrifterne her).
Flydende fiskeolie kosttilskud

Hvornår skal du indtage din fiskeolie?

Din fiskeolie kan du med fordel tage sammen med et måltid og et glas vand. For mange passer det bedst at tage det om morgenen. Hvis du også tager A, D, E eller K-vitamin tages fiskeolie samtidig med vitaminerne, da fedtsyrerne i fiskeolien øger optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Til trods for gode råd om at indtage sammen med mad og andre kosttilskud, så er det mest optimale tidspunkt du kan indtage din fiskeolie der hvor det fungerer bedst for dig. Det vigtigste er at du får det gjort og hvis du ved du har nemmere ved at huske det om aftenen fremfor om morgenen, så skal du tage din fiskeolie der. Ligesom den bedste solcreme er den du får brugt, er det bedste tidspunkt for fiskeolie der hvor du rent faktisk får det taget.

Hvis du synes det er svært at få det gjort til en vane, kan du med fordel knytte det til en anden vane du allerede har. Det kan fx. være at du beslutter dig for at du skal tage dine kosttilskud før du børster tænder om morgenen. Så vil du efter få dage automatisk tænke på kosttilskud når tandbørstningen nærmer sig.

Køb kosttilskud fra Equazen med fiskeolie

Scroll to Top