Baby på vej?

Fiskeolie til gravide – dét skal du vide!

Måske ved du allerede at fiskeolie indeholder de essentielle olier DHA og EPA. Disse olier findes i forvejen hos både mor og foster under graviditeten, men studier har vist, at et dagligt tilskud til kosten bidrager til normal udvikling af både syn og hjerne hos barnet. Derfor er det anbefalelsesværdigt at tage fiskeolie under graviditeten.

Hvad er fiskeolie?

Fiskeolie kaldes også ofte omega-3, og indeholder altså de livsvigtige fedtsyrer EPA og DHA.

EPA of DHA indbygges i den cellemembran, der omgiver alle vores kropsceller. Herefter bliver olien omdannet alt efter hvilke behov din krop har.
Omega-3 findes ikke kun i fisk, men også i visse planter, herunder hamp-, hør, – og chiafrø. Et naturligt indtag af olierne får du, hvis du flere gange ugentligt indtager fede fisk som makrel, sardiner, sild eller lignende. Dog er det svært at spise sig til den anbefalede mængde og for de fleste af os gælder det at fisk simpelthen bare ikke står på den daglige menu. Derfor anbefales det at der under graviditeten tages et dagligt kosttilskud af en god fiskeolie, så både mor og barn styrkes.

Tilskud af fiskeolie er gavnligt under graviditet

Fiskeolie hos gravide har en positiv indvirkning på både den gravide, men specielt fosteret i maven. Det har vist sig, at fiskeolie kan være gavnlig for udviklingen af barnets hjerne og syn.

Allerede i de første uger af graviditeten begynder fosteret, eller embryonet som det kaldes på dette stadie af graviditeten, at udvikle dens hjerne. Derfor er det vigtigt at du allerede nu sikrer dig, at du har et dagligt indtag af fiskeolie. Omega-3 bliver desværre ikke produceret i kroppen ligesom mange andre vitaminer og mineraler, derfor er det vigtigt at omega-3 indtages dagligt gennem kost, altså ved at spise fisk, eller via et dagligt kosttilskud.

Den almindelige danske kost indeholder ikke tilstrækkeligt med omega-3, da vores madvarer ofte er forarbejdet eller tilberedt. Tilberedning af mad fjerner de aktive ingredienser og du kan derfor ikke være sikker på at du faktisk indtager den ønskede mængde af omega-3. Fedtsyrerne som er livsnødvendige for os bliver ødelagt og giver derfor ikke den ønskede og nødvendige effekt.

De to mest brugbare fedtsyrer er DHA og EPA. Hver især styrker de barnets udvikling πå forskellige områder, og vi fortsætter med at have et dagligt behov for fedtsyrerne op gennem livet for at opretholde optimal sundhed.

Et tilskud af EPA og DHA gennem graviditeten, giver det ufødte barn øget mulighed for at  starte livet med et velfungerende system.

Fiskeolie efter graviditet

Efter graviditeten er det stadig godt at få et dagligt tilskud af fiskeolie. Fiskeolien går i modermælken og du kan gennem amning sikre dig, at dit barn får den nødvendige mængde omega-3. Modermælken der er rig på omega-3, vil have en fortsat positiv indvirkning på barnets udvikling. Gennem modermælken kan barnet ikke få for meget omega-3.

Kan gravide få for meget fiskeolie?

Gravide kan umiddelbart ikke få for meget fiskeolie. Gravide bør dog holde sig til den anbefalede daglige dosis, med mindre en læge har anbefalet andet.

Tag et dagligt tilskud af mumomega® sammen med mad. Så optages de gavnlige fedtsyrer optimalt og du undgår gener med opstød.

Det er selvfølgelig altid vigtigt at oplyse egen læge og jordemoder om hvilke kosttilskud du tager.

Anbefalet dagligt indtag af mumomega® til gravide og ammende

Den gavnlige effekt af din fiskeolie opnås ved et dagligt indtag på 200 mg. DHA foruden den anbefalede daglige dosis af omega-3 for voksne. Det vil sige 250 mg. DHA og EPA.

mumomega® er en speciel udviklet fiskeolie udviklet særligt til gravide og ammende. mumomega® er et kosttilskud og er som et supplement til kosten med til at sikre at gravide og ammende får nok omega-3-fedtsyrer.

Der er særligt fokus på indholdet af omega-3-fedtsyren DHA i produktet, fordi Moderens indtag af docosahexaensyre (DHA) bidrager til normal udvikling af hjernen og øjnene hos fostret og hos spædbørn, der ammes.

Olien i mumomega® bliver altid testet af uafhængige laboratorier for eventuelle rester af tungmetaller, pesticider og for at sikre at gældende lovgivning om renhed overholdes. Fiskeolien er certificeret af de uafhængige organisationer “Fish Oil Standards” og “Friend of the Sea”.

mumomega® er udvundet af små tun, som har et naturligt højt indhold af DHA. DHA fedtsyrerne i mumomega® er naturlige triglycerider og har samme struktur som langkædet omega-3-fedtsyrer i naturlige fiske.

mumomega-Produkt-Banner