Det er påvist at Equazen eye q har en effekt

Effekten af den specielle Equazen (tidl. kaldet eye q) formulering med et indhold af EPA/DHA/GLA 9:3:1 er blevet undersøgt blandt sunde børn i Northern Territory, Australien.

Resultatet er publiceret online i “Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids Volume 89, Issue 2, Pages 71-79, August 2013 i artiklen “Effects of fish oil supplementation on learning and behavior of children from Australian Indigenous remote community schools: A randomized controlled trail.”

409 almindelige børn i alderen 3-13 år deltog i en randomiseret undersøgelse, hvor man i 1. fase i 20 uger fik placebo eller 6 Equazen (eye q) kapsler indeholdende 732 mg EPA og DHA samt 60 mg GLA pr. skoledag. I fase 2, efter de første 20 uger var overstået, blev placebogruppen ligeledes faset over til Equazen (eye q) kapsler.

Børnenes non-verbale, kognitive udviklingsmæssige niveauer blev vurderet via “Draw A Person”-testen i begyndelsen af studiet, samt efter 40 uger. Den gruppe som fik Equazen (eye q) i 1. fase viste store forbedringer i Draw-A-Person-testen efter de første 20 uger i forhold til placebo-gruppen. Placebo-gruppen viste væsentlige forbedringer i Draw-A-Person efter fase 2, hvor de var skiftet til Equazen (eye q).

Omega-3-fedtsyrerne EPA og DHA er essentielle for kroppen

Equazen (eye q)-gruppen viste væsentlige forbedringer i deres detaljegrad for persontegningerne. Ligeledes skete der forbedringer i forholdet mellem de enkelte kropsdele, så der var mere balance i tegningen.

Generelt skete der en udvikling af tegnefærdigheder, så efter 40 uger med Equazen (eye q) tegnede de en mere realistisk og mere detaljeret person. Dette giver en højere score i Draw-A-Person-testen.

Ser man på alder i forhold til udvikling af tegnefærdigheder sket der en forbedring på over 5 år i eksempel 1 og 4 år for eksempel 2.

Læs mere om sunde fedtsyrer og læring her

Sådan hjælper du dit 3-5-årige barn til at blive klar til at læse

Læseevner udvikles forskelligt fra barn til barn og hvis dit barn ikke kan læse og skrive deres eget navn før skolestart, er det helt normalt. Der er dog måder, du kan opmuntre og bidrage til barnets iver efter at læse. Børn udvikler deres læseevner i forskelligt tempo. For eksempel:  De fleste førskolebørn kan nævne deres

Læs mere »

Mental skarphed – det handler om at holde hjernen sund

Oplever du nogle gange, at din koncentrationsevne og evne til at tænke klart forlader dig et kort øjeblik? Bare rolig – du er ikke alene!

Faktisk har forskere fundet ud af, at det ikke først er når vi bliver ældre, at vi får udfordringer med hukommelse, fokus og koncentration! Heldigvis kan vi gøre noget ved det selv gennem en sund kost og motion.

Læs mere »

Sådan understøtter du dit barns gode skolestart gennem kosten

Skolestart – endelig. Skolestart ser de fleste børn frem til med længsel. Det er med store forventninger, drømme og nysgerrighed, specielt for de mindste, som med ét bliver skolebørn. Det er dog også en stor omvæltning at skulle starte i skole (igen), det kræver både energi og overskud af barnet. Her får du konkrete tips fra

Læs mere »
planteolier fiskeolie fisk

Der er forskel på fedt

Når man taler om fiskeolie og fedtsyrer, tænker mange på de ting som vi normalt forbinder med ordet ´fedt` – kolesterol, slankekur eller det faktum at vi indtager for meget omega-6 i forhold til omega-3. Med det i mente kan vi godt forstå, at flere af os er lidt fedtforskrækkede. Én ting er dog helt sikkert – vi

Læs mere »
Scroll to Top