Equazen eye q®

- fiskeolie med unik sammensætning til hele familien

Equazen eye q® er en fiskeolie, som indeholder en unik kombination af de essentielle fedtsyrer EPA, DHA og GLA.

EPA og DHA bidrager til en normal hjertefunktion, mens DHA bidrager til at vedligeholde en normal hjernefunktion og et normalt syn. De gavnlige effekter opnås ved et dagligt indtag på 250 mg EPA og DHA.

Produkterne fås her:

Find Equazen eye q® i Matas, Helsam, helsekostforretninger, og på apoteket – i fysiske butikker og online.

Sammensætningen er vigtig

Fiskeolie er ikke bare fiskeolie. Sammensætningen har betydning, når man vælger sin fiskeolie.

Fedtsyrer spiller flere vigtige roller i kroppen og er en essentiel del af alle cellemembraner. Man ved dog, at det er ikke mængden af fedtsyrer, men forholdet imellem de enkelte fedtsyrer som har den største indvirkning på, hvordan indtag af fedtsyrer påvirker ens sundhed.

Equazen eye q® har et højt nøje afbalanceret indhold af EPA i forhold til DHA, og det betyder noget for effekten.

DHA frigøres konstant fra cellemembranen og for at membranen skal kunne fortsætte med at fungere optimalt, må de frigjorte fedtsyrer erstattes.

EPA er med til at regulere omsætningen af fedtsyrer og fornyer dermed de frigjorte fedtsyrer. Derudover viser erfaring, at det ikke kun er den totale mængde af omega-3-fedtsyrer, men at det indbyrdes forhold mellem EPA og DHA, som har stor betydning for produktets egenskab.

Sammensætningen i eye q® ved anbefalet daglig dosis på 2 kapsler er: 186 mg EPA, 58 mg DHA og 20 mg GLA.

eye q® er fremstillet af sardiner, makreller og ansjoser, som er fanget i de sydlige oceaner på bestemte tider af året, efter de har gydt og hvor de konsumerer store mængder plankton. Fiskene indeholder i den periode store mængder EPA i forhold til DHA.

Equazen eye q® er en EPA-rig fiskeolie

Fiskeolien indeholder 3,2 dele EPA i forhold til 1 del DHA.

Det betyder, at sammensætningen af EPA og DHA i eye q® er anderledes og adskiller sig fra øvrige fiskeolier på markedet. Det er også derfor, at man ikke kan overføre de studier, der er foretaget på eye q® til andre fiskeolier.

Vores tre varianter

- hvilken er favoritten hjemme ved dig?

Kapsler

Chews

Flydende

Læs mere om de tre varianter ved at klikke på dem.

Equazen eye q® er certificeret af både Friend of the Sea® og GOED

Det betyder, at eye q er højkvalitets fiskeolie lavet med respekt for havmiljøet og det rige liv, der bor der.

Anvendelse af Equazen eye q

Kapsler (alm. og Chews): Dosering til voksne og børn fra 2 år: For at opnå det bedste resultat anbefales det at starte med 2 kapsler 3 gange dagligt i 12 uger. Derefter kan dosis reduceres til 2 kapsler dagligt.

Flydende: Dosering til voksne og børn fra 3 år: For at opnå det bedste resultat anbefales det, at starte med 1 teskefuld (5 ml) 3 gange dagligt i 12 uger. Derefter kan dosis reduceres til 1 teskefuld (5 ml) dagligt.

Vi anbefaler, at mindre børn, der ikke tidligere har fået fiskeolie, starter langsomt op, da vores erfaringer viser os, at enkelte børn kan få udfordringer med maven, hvis de starter med den høje dosis.

Kapslerne kan skæres over og indholdet blandes i kold mad. Olien fra kapslerne må aldrig varmes op i forbindelse med madlavning, da opvarmning ødelægger fedtsyrerne. Kapselskallen indeholder ingen næringsstoffer og man behøver derfor ikke at spise den.

Equazen eye q® giver sjældent opstød af fiskesmag.

Kosttilskud bør ikke træde i stedet for en varieret kost. Indtag ikke højere dosis end den anbefalede daglige dosis.

Opbevares uden for små børns rækkevidde.

Om produktet

Fedtsyrer og ernæring

Kroppen har brug for fedtsyrer. Der er dog forskel på fedtsyrer, og mens vi selv kan producere nogle, skal vi have andre tilført via kosten eller kosttilskud som Equazen eye q.

Fedtsyrer inddeles i mættede, enkeltumættede og flerumættede fedtsyrer.

Flerumættede fedtsyrer findes i alle celler og har vigtige funktioner bl.a. som byggesten i cellernes membraner. De har stor ernæringsmæssig værdi og findes hovedsagligt i fisk. Det anbefales, at vi spiser mere flerumættet fedt og mindre mættet fedt.

Flerumættede fedtsyrer inddeles i essentielle fedtsyrer og ikke essentielle fedtsyrer. Man kan ikke selv producere essentielle fedtsyrer i tilstrækkelige mængder, men skal i praksis have dem tilført udefra via kosten eller som et kosttilskud.

Mange kalder ofte omega-3-fedtsyrerne EPA (C20:5) og DHA (C22:6) for essentielle fedtsyrer, selvom det strengt videnskabeligt kun er omega-3-fedtsyren alfalinolensyre (C18:3) og omega-6-fedtsyren linolsyre (C18:2), der er essentielle.

Et regelmæssigt indtag af Equazen eye® q bidrager med de vigtige essentielle fedtsyrer EPA og DHA til både børn og voksne.

Den unikke sammensætning af fedtsyrer i Equazen eye q er gennem mange år blevet kendt under navnet kirunalolie, i nyere tid bruges dog også navnet Equabalance. Der er dog tale om det samme produkt og sammensætning som Equazen eye q består af.

Fremstilling

Den unikke fiskeolie, som eye q indeholder er udvundet af makreller, sardiner og ansjoser, som hver har en unik fordel.

Alle tre fiskearter er rige på omega-3-fedtsyrer, men makrel topper listen over fede fisk med hele 2,3 g omega-3 pr. 100 g. Ansjoser har til gengæld et naturligt højere indhold af EPA på bestemte tider af året.

Sardiner og ansjoser er først i fødekæden, hvorfor risikoen for ophobning af urenheder, som tungmetaller og pesticider, er minimal. Vores råvareleverandør sikrer sammen med lokale fiskere, at kvaliteten er i top fra start til slut.

Fiskene opbevares på køl fra de fanges og følges meget nøje fra de kommer op af vandet til produkterne står færdige på hylden. Dette, sammenholdt med den avancerede og skånsomme fremstillingsproces, giver en meget ren og naturlig fiskeolie, som bevarer de naturlige fedtsyrer (triglycerider) bedst muligt. Derudover tilsættes Equazen eye q D-alpha-tocopherol (E-vitamin) for at stabilisere olien.

Olien i eye q kommer fra bæredygtigt fiskeri. Det betyder bl.a. at der ikke overfiskes på udsatte arter, at fiskeriet ikke påvirker havbunden negativt, at miljøkrav skal følges og at man i det hele taget passer på miljøet. Producenten af Equazen eye q® garanterer, at de ikke belaster vandene ved Peru omkring fabrikkerne ved at udlede kemikalier og affald.

Vores Friends of the Sea®-certificering underbygger og sikrer dette.

Totox

Equazen eye q® analyseres for blandt andet anisidin- og peroxidværdier, samt for tungmetaller, dioxiner og PCB i henhold til gældende lovgivning.

Da Equazen eye q® er en naturlig fiskeolie, varierer anisidin- og peroxidværdierne fra produktion til produktion. Novasel modtager ved hver levering af Equazen eye q® produkter analysecertifikater, som viser de omtalte værdier.

For at se totox-niveauerne for dit Equazen eye q produkt kan du klikke her. Så bliver du ledt ind til en anden side, hvor du kan søge efter totox-tal for dit produkt ved hjælp af dit batchnummer. Dette finder du bag på produktet ved siden af udløbsdatoen.

Både Equazen eye q® kapsler, chews og flydende mikstur fremstilles af den samme råolie og er tilsat E-vitamin, som stabiliserer olien. 

Det er ikke muligt at måle et korrekt anisidintal for fiskeolie, der indeholder aromastoffer, da aromastoffet påvirker analysen. Derfor er det heller ikke muligt at beregne et totoxtal for Equazen eye q® chews og flydende. Novasel bliver altid oplyst peroxidtallet, og det kan man også finde for sit produkt på søgesiden.

Forskning

Der er lavet en række kliniske studier på Equazen eye q og dets positive indvirkninger på børn og voksne. Studierne er lavet specifikt på Equazen eye q, og resultaterne gælder derfor kun for dette produkt og kan ikke overføres til andre.

Her kan du se tre af de udgivne studier:

Studie 1: The ‘LOGOS’ trial; Johnson M. (2016)
I dette studie undersøgte man om Equazen eye q kunne være en hjælp til læsning.

77 almindelige skolebørn mellem 9 og 10 år deltog i denne opgave, hvor halvdelen fik 6 kapsler eye q hver dag i 6 måneder, mens den anden halvdel fik 6 kapsler placebo i 3 måneder, efterfulgt af 3 måneder med eye q.

Undersøgelsen viste, at 3 måneders tilskud med Equazen eye q forbedrede læseevnen – specielt den fonologiske afkodningstid og visuelle analysetid.

Refence: Johnson M., Fransson G., Ostlund S., Areskoug B., Gillberg C. Omega 3/6 fatty acids for reading in children: a randomised, double-blind, placebo-controlled trial in 9-year-old mainstream schoolchildren in Sweden. Journal of Child Psychology and Psychiatry, 2016
Studie 2: The ‘Indigenous Trial’; Parletta N. (2013)
I dette australske studie blev det undersøgt, hvorvidt Equazen eye q kunne skabe forbedringer i læsning, stavning og nonverbal kognitiv udvikling (gennem en Tegn-en-person-test). 409 børn mellem 3 og 13 år deltog i studiet, hvor halvdelen fik 6 kapsler Equazen eye q i 40 uger, mens placebogruppen, den anden halvdel, tog 6 kapsler placebo i 20 uger og dernæst skiftede til 6 kapsler Equazen eye q.

Gruppen der fik eye q fra start viste forbedringer i Tegn-en-person-testen i forhold til placebogruppen i første halvdel af forsøget, og især 7-12-årige havde forbedrede resultater. Placebogruppen viste betydelige forbedringer efter de også skiftede til Equazen eye q.

Reference: Parletta, N., Cooper, P., Gent, D.N., Petkov, J., and O’Dea, K. 2013. Effects of fish oil supplementation on learning and behaviour of children from Australian Indigenous remote community schools: A randomised con- trolled trial. Prostaglandins Leukotrienes Essential Fatty Acids, 89(2-3): 71-79.
Studie 3: The ‘VEP and fMRI trial’: Bauer I. (2011 - 2014)
Dette studie undersøgte hvorvidt to fiskeolieprodukter med forskellige sammensætninger havde en effekt på den mentale behandlingshastighed og visuelt fremkaldte hjerneaktivitet.

22 raske deltagere mellem 18 og 34 år deltog, hvor halvdelen startede med Equazen eye q (EPA-rig) i 30 dage mens den anden gruppe tog det DHA-rige kosttilskud i stedet. Herefter stoppede begge grupper med deres kosttilskud i 30 dage og skiftede bagefter kosttilskud, så eye q gruppen tog det DHA-rige kosttilskud og den anden gruppe tog Equazen eye qeye q (EPA-rig).

Forskerne kunne konkludere at deltagernes hjerner arbejdede mindre hårdt, men præstede kognitivt bedre med Equazen eye q end før de startede på kosttilskuddet, samt i forhold til perioden de supplerede med den DHA-rige fiskeolie.

Referencer: Bauer I. Crewther D., Pipingas A., Rowsell R., Cockerell R., Crewther S., 2011. Omega 3 fatty acids modify human cortical visual processing – a double blind, crossover study. PlosOne, December, Vol 6 (12).

Bauer I., Hughes M., Rowsell R., Cockerell R., Pipingas A., Crewther S., Crewther D., 2014. Omega-3 supplementa- tion improves cognition and modifies brain activation in young adults. Hum Psychopharmacol Clin Exp.

En af fordelene ved forskning er, at et produkt, som har vist dokumenteret virkning i et videnskabeligt studie kan garantere, at det optages i kroppen, virker efter hensigten og er sikkert at indtage.
Tidligere
Næste

Kapsler

Små, gyldne kapsler

Den klassiske Equazen eye q sammensætning i små, synkevenlige kapsler.

Start dagen med 2 kapsler med et glas vand i forbindelse med morgenmaden.

Kapslerne kan skæres over og indholdet blandes i kold mad.

Olien fra kapslerne må aldrig varmes op i forbindelse med madlavning, da opvarmning ødelægger fedtsyrerne.

Ingredienser:
Fiskeolie (fra sardiner, ansjoser og makreller) (Norge) 57%, gelatine, kæmpenatlysolie (Oenothera bijeenis L.) 14%, fugtighedsbevarende middel: glycerol; d-alpha tocopherol (vitamin E), antioxidant: tocopherolrig ekstrakt.

Kapselskallen indeholder ingen næringsstoffer og man behøver derfor ikke at spise den.

Kapselskallen er lavet af oksegelatine. Der er certifikat på at kødet er halal- og kosherslagtet.

Equazen eye q® giver sjældent opstød af fiskesmag.

Opbevares tørt, køligt, mørkt og utilgængeligt for børn.

Dagligt kosttilskud.

Chews - tyggekapsler med jordbærsmag

Få børnene med på fedtsyrevognen med de tyggevenlige kapsler fra Equazen eye q med jordbæraroma.

De bløde kapsler indeholder den velkendte, EPA-rige fiskeolie Equazen eye q er kendt for, blot i en børnevenlig version, som også hitter i hverdagen.

De små kapsler passer perfekt i små munde og giver ikke fiskebøvser.

Suppler morgenmaden med 2 chews dagligt.

Ingredienser:
Fiskeolie (fra sardiner, ansjoser og makreller) (Norge) 53%, Fugtighedsbevarende middel: Glycerol; gelatine, Kæmpenatlysolie (Oenothera beennis L.) 13%, Sødestof: xylitol (E967), aroma: Jordbær, Fyldemiddel: Cellulose, Geleringsmiddel: majsstivelse; d-alpha tocopherol (Vitamin E), Antioxidant: tocopherolrig ekstrakt.

Kapselskallen er lavet af oksegelatine. Der er certifikat på at kødet er halal- og kosherslagtet.

Opbevares tørt, køligt, mørkt og utilgængeligt for børn.

Dagligt kosttilskud.

Flydende med citronaroma

Et alsidigt fedtsyretilskud

Få dit fedtsyretilskud i en flydende variant, der enten kan tages på en teske eller blandes i kold mad eller drikke.

Bland den i appelsinjuice, smoothies eller dryp over salaten og få glæde af både fedtsyrer og den friske aroma af citron.

Opnå det bedste resultat ved at starte med 1 teskefuld (5 ml) 3 gange dagligt i 12 uger. Derefter kan dosis reduceres til 1 teskefuld (5 ml) dagligt.

Ingredienser:
Solsikkeolie (Helianthus annuus L.) (europæisk oprindelse), Fiskeolie (14%), kæmpenatlysolie (Oenothera biennis L.) 5%, aroma: naturlig citronolie (2,74%), naturlig citronaroma (0,26%), antioxidant: tocopherolrig ekstrakt.

Opbevares i køleskab efter åbning, utilgængeligt for børn.

Dagligt kosttilskud.

Kendetegn på fedtsyremangel

Det er ikke altid til at se, om man mangler fedtsyrer, men faktum er at vi har brug for dem. Her er nogle af de mest almindelige tegn, som kan tyde på fedtsyremangel.

Bløde eller skrøbelige negle

Overdreven tørst

Hyppig vandladning

Skæl

Tør, rug eller skællet hud

Knopper på huden (fellicular keratosis)

Tørt eller glansløst hår

Allergiske eller atopiske tendenser (fx eksem, astma, høfeber)

Reference: Richardson, A. & Ross, M., 2003. Physical Signs of Fatty Acid Deficiency. Food and Behaviour Research.

Producent

Soho Flordis UK Ltd.
1 Botanic Court
Martland Park
Wigan
WN5 0JZ
United Kingdom

Distributør

Novasel EU ApS
Skårup Tværvej 11
DK-5881 Skårup Fyn
Danmark

Scroll til toppen