Der er forskel på fedt

Når man taler om fiskeolie og fedtsyrer, tænker mange på de ting som vi normalt forbinder med ordet ´fedt` – kolesterol, slankekur eller det faktum at vi indtager for meget omega-6 i forhold til omega-3. Med det i mente kan vi godt forstå, at flere af os er lidt fedtforskrækkede.

Én ting er dog helt sikkert – vi kan ikke undvære fedt. Vi skal bare ikke have for meget, og vi skal også helst have den rigtige sammensætning.

Equazen indeholder en unik sammensætning af aktive fedtsyrer. Den flydende variant i Equazen-serien indeholder derudover også naturlig citronaroma og en særlig solsikkeolieolie rig på omega-9-fedtsyrer. Sammensætningen af flerumættede fedtsyrer i Equazen er nøje valgt og dens gavnlige effekter dokumenteret mere end 15 studier.

Forskellige typer fedtsyrer

Hvis man har behov for at spare på indtaget af fedt er det en fordel at kende forskellene på enkelt- og flerumættede samt essentielle fedtsyrer.

Enkeltumættede fedtsyrer findes i olier fra planteriget, såsom olivenolie og rapsolie, samt nødder, frø og avokado. Flerumættede fedtsyrer findes hovedsageligt i fisk, hvor især de fede fisk som laks, sild og makrel er rige på flerumættede fedtsyrer. De kan dog også findes i solsikkeolie og hørfrøolie. Omega-3- og omega-6-fedtsyrerne er begge flerumættede fedtsyrer.

De essentielle fedtsyrer er de fedtsyrer vi har brug for, men som kroppen ikke selv kan danne. Det betyder at vi er nød til at spise os til dem gennem kosten.

Vi har behov for dem alle, bare ikke i lige store mængder!

Spis sundt og varieret

Når det kommer til vores indtag af fedtsyrer drejer sig i høj grad om at spise rigtigt og at følge Fødevarestyrelsens kostråd. Vi skal spise sundt og varieret – det indebærer blandt andet, at vi skal spise fisk flere gange om ugen. Fisk indgår i Fødevarestyrelsens kostråd, hvor de anbefaler at vi spiser 350 gram fisk om ugen, heraf ca. 200 gram fed fisk.

Det svarer til, at vi skal spise fisk flere gange om ugen til hovedret, samt flere gange om ugen som pålæg.

Essentielle fedtsyrer har en gavnlig effekt på flere af kroppens funktioner. Med sin unikke afbalancerede sammensætning er Equazen eye q® et godt bud på et kosttilskud til dem der ikke spiser nok fisk.

Fiskeolien i Equazen eye q® er certificeret af de uafhængige organisationer Friend of the Sea® og GOED der sikrer et bæredygtigt fiskeri, at miljøkrav overholdes og fiskeoliens kvalitet er i top.

Læs mere om sundhed og fedtsyrer

Opskrift: Sunde chokokugler med citrus og sunde fedtsyrer

Konfekt skal nydes – og det kan du gøre med god samvittighed med disse Equazen chokokugler! Med denne opskrift får du lækre chokokugler med forfriskende citrus. De er perfekte at samles om i hyggelige stunder, til at servere til kaffen og til et par timers hygge på sofaen. Udover vaniljesukker er der ikke tilføjet ekstra

Læs mere »

Opskrift: Sunde dadelkugler med gode fedtsyrer

Når snacksulten melder sig eller vi skal servere lidt godt til gæsterne, så ender det ofte med et usundt valg af kage, chokolade, eller andet med sukker, salt og usundt fedt. Med denne opskrift får du sunde Equazen dadelkugler med citron og ristede mandler der er perfekt til at stille den lille sult, til kaffen

Læs mere »

Mental skarphed – det handler om at holde hjernen sund

Oplever du nogle gange, at din koncentrationsevne og evne til at tænke klart forlader dig et kort øjeblik? Bare rolig – du er ikke alene!

Faktisk har forskere fundet ud af, at det ikke først er når vi bliver ældre, at vi får udfordringer med hukommelse, fokus og koncentration! Heldigvis kan vi gøre noget ved det selv gennem en sund kost og motion.

Læs mere »
Scroll to Top