Olien der gør en forskel

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Fiskeolie og indholdet af gavnlige fedtsyrer er godt for os. Vi ved også at ligesom der er forskel på fisk er der også forskel på fiskeolier og sammensætningen af fedtsyrerne og dermed hvordan de forskellige olier påvirker vores sundhed.

Kosttilskuddet Original Muslingeolie indeholder en unik sammensætning af fedtsyrer PCSO-524™, som bliver udvundet af den grønlæbede musling – Perna Canaliculus. De grønlæbede muslinger dyrkes i et af verdens reneste farvande Marlborough Sound på den nordlige del af sydøen på New Zealand.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Flerumættede fedtsyrer og antioxidanter

Den unikke kombination af omega-3 fedtsyrer som du finder i de grønlæbede muslinger og dermed også i Original muslingeolie, findes ikke i andre fiskeolier. Original muslingeolie indeholder en kombination af seks lipid-grupper, der inkluderer omega-3 fedtsyrerne: eicosapentaensyre 20:5 (EPA) og docosahexaensyre 22:6 (DHA), eicosatetaensyre 20:4 (ETA) og linolensyre samt polyumættede fedtsyrer. Foruden de flerumættede fedtsyrer indeholder Original muslingeolie også en blanding af antioxidanter, som er med til at stabilisere fedtsyreekstrakten. E-vitamin er tilsat, hvorimod de to andre (carotanoider og astaxanthin) stammer fra muslingeekstrakten. Astaxanthin har en meget kraftig antioxidant virkning og giver desuden muslingekødet dens lyserøde farve. Eicosatetaensyren (ETA), er forholdsvis sjælden, og forskerne fremhæver især ETA´s gode synergieffekt med de øvrige omega-3 fedtsyrer i muslingeolien. Det er altså ETA fedtsyren i kombination med de andre fedtsyrer, er gør Original muslingeolie så speciel. Eicosatetaensyren har en større biologisk aktivitet end andre omega-3 fedtsyrer, også ved små doser.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Der er forskel på muslingeekstrakter

Producenten af Original muslingeolie har desuden udviklet en skånsom ekstraktionsmetode, som bevarer fedtsyrerne bedst muligt.
Metoden garanterer en stabil og ensartet mængde fedtsyrer i Original muslingeolie. Det er koncentrationen af de aktive fedtsyrer, samt kvaliteten og stabiliteten af ekstrakten der er en afgørende faktor for effekten af produktet og derfor er det ikke lige meget, hvilket muslingeekstraktprodukt, man vælger.
For at fedtsyrerne ikke bliver iltet og harskner, tilsættes der i Original muslingeolie, d-alpha-tocopherol som en antioxidant.
Ekstraktionsmetoden der anvendes ved fremstilling af Original muslingeolie er patenteret.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Skånsom Dyrkningsmetode

Muslingerne som bruges til fremstilling af Original muslingeolie dyrkes på farme i Stillehavet i Marlborough Sound, der ligger på nordspidsen af New Zealands sydø. Her findes noget af verdens reneste havvand. Fra en række flydende pontoner hænger lange reb ned. Disse er tæt besat med muslinger, som ikke fodres, men lever af den naturlige næring fra havet. Rebene får en rummelig overfrakke af tyndt finmasket net på når de små muslinger sættes på rebene. Herved beskyttes muslingerne mod deres naturlige fjender, og samtidig forhindres de i at forlade rebene. Med mellemrum trækkes rebene op, og muslingerne fjernes og omplaceres til mere rummelige net, så de har mere plads at vokse på. Nettene opløses i vandet over tid.

Når muslingerne er store nok bliver rebene trukket op og muslingerne pilles af. Herefter transporteres de til en nærliggende fabrik, hvor de straks frysetørres. Muslingekødet testes for pesticider/herbicider, tungmetaller, biotoxiner samt mikrobiologisk forurening.

Der bliver løbende taget vandprøver omkring farmene for at sikre at det er rent vand.

I århundreder har de indfødte på New Zealand (maorierne) spist denne musling, som de var overbevist om var årsag til, at de uhyre sjældent havde diverse skavanker. Siden har forskning bekræftet, at denne delikatesse også kan anvendes adskellige gener.

Maorierne havde en overvældende stor tillid til muslingen og når nogen blev syg, fik de den rå musling at spise. Muslingerne skulle være helt friske for at kunne give en virkning. Denne erfaring var årsagen til, at man i 1986 udviklede en meget avanceret fremstillingsproces, som beskytter mod iltning og som bevarer de aktive fedtsyrer i muslingen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Hvorfor Original Muslingeolie

Fedtsyrerne fra den grønlæbede musling er fuldt bevaret i Original muslingeolie. Det skyldes en meget speciel og patenteret forarbejdningsmetode. Så snart muslingerne kommer op af vandet transporteres de til en nærliggende fabrik, hvor skallerne fjernes. Herefter sprayes muslingekødet med en speciel vinsyre, hvorefter det frysetørres. På den måde beskyttes fedtsyrerne mod iltning og dermed nedbrydning. Det frosne kød forarbejdes til et fint pulver og fedtsyrerne udtrækkes ved en speciel ekstraktionsmetode, hvor de aktive stoffer bevares optimalt og pulveret omdannes til flydende olie. Ved denne metode anvendes ingen opløsningsmidler. Efter ekstraktionen stabiliseres fedtsyrerne yderligere med d-alpha-tocopherol før de fyldes på kapsler sammen med olivenolie.

Flere forskelle

Der ud over er der også forskel på muslingeekstrakt i pulverform og muslingeekstrakt som olie i kapsler.

Muslingeolie i kapsler er mere koncentreret. Den daglige dosis er derfor ikke så høj, som for muslingeekstrakt i pulverform. Der er lavet en videnskabelig undersøgelse på, hvor potente ekstrakterne er og den viser, at muslingeolie er mere potent.

Skånsom fremstillingsproces

Fedtsyrer er meget sarte og ved forkert håndtering af råvaren, muslingekødet, kan fedtsyrerne ødelægges. Original Muslingeolie fremstilles derfor under farmaceutisk kontrol.

Så snart muslingerne ankommer til fabrikken fjernes skallerne. Herefter sprayes muslingekødet med en speciel vinsyre, hvorefter det frysetørres. På den måde beskyttes fedtsyrerne mod iltning og dermed nedbrydning af deres virkning. Det frosne muslingekød forarbejdes til et fint pulver og fedtsyrerne udtrækkes ved en speciel ekstraktionsmetode (Supercritical Fluid Extraction), hvor de aktive stoffer bevares bedst muligt. Ved denne metode anvendes ingen opløsningsmidler. Efter ekstraktionen stabiliseres fedtsyrerne yderligere med E-vitamin, før de fyldes på kapsler sammen med olivenolie. Man har nu et stabilt produkt, som også kan fremvise stabile resultater. Fremstillingsmetoden er patenteret og sikrer at fedtsyreekstrakten altid har samme virkning og kan derfor ikke sammenlignes med andre grønlæbede muslingeprodukter. Original muslingeolie er udviklet og fremstillet af Mac Lab i Nelson på New Zealand. Muslingeolien der anvendes i Original muslingeolie, kontrolleres kontinuerligt for pesticider, herbicider og tungmetaller samt for kendte algetyper.

Herunder kan du se hvordan Original muslingeolie fremstilles – under en skånsom metode til gavn for både for natur og forbruger.

[/vc_column_text][vc_video link=”https://vimeo.com/129864092″ align=”center” title=”Original muslingeolie “][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Hemmeligheden bag virkningen

Hvad er hemmeligheden bag den imponerende virkning af denne specielle fedtsyre fra den grønlæbede musling? Man har set, at fedtsyrerne i Original muslingeolie ligner den umættede fedtsyre arakidonsyre (som organismen bruger, når den vil danne leukotrien B4) i opbygningen og derfor formoder man, at de gavnlige fedtsyrer fra muslingeekstrakten erstatter leukotrien B4, men ikke overtager dens virkning.

Det, at fedtsyrerne i Original muslingeolie hæmmer leukotrien B4, er også en af forklaringerne på at Original muslingeolie ikke kan sammenlignes med fiskeolie. Sædvanlige fiskeolier hæmmer hovedsageligt prostaglandiner og har derfor en anden virkning. De to (leukotriener og prostaglandiner) spiller hver sin rolle, og derfor kan fiskeolie og muslingeolie godt indtages sammen, hvis man ønsker det.

Flere forskere i Australien, New Zealand, Europa, Japan og Korea har undersøgt ekstrakten i Original muslingeolie i mere end 20 år og studier har vist, at Original muslingeolie er en naturlig, sikker og effektiv hæmmer af lipoxygenase reaktionen i menneskekroppen (via lipoxygenase reaktionen i kroppen dannes leukotriener).

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ingredienser i Original muslingeolie

Indhold pr. kapsel:
Olivenolie, Patenteret ekstrakt af den grønlæbede musling (Perna canaliculus) 50 mg (33,3 %).
Antioxidant: D-alpha-tocopherol. udvundet af blandt andet sojabønner.
Kapsel / fugtighedsbevarende stoffer: Gelatine, sorbitol, glycerol.

Dosering af Original muslingeolie:
Original muslingeolie anvendes som dagligt kosttilskud.
I starten anbefales 3 kapsler dagligt i 3-6 uger. Herefter 1-2 kapsler dagligt.
Mange kan nøjes med 1 kapsel om dagen efterfølgende.
Doseringen er meget individuel.
Indtag ikke højere dosis end den anbefalede daglige dosis.
Fuld udbytte opnås sædvanligvis efter 4-12 uger.
Kapslerne synkes hele med væske og helst i forbindelse med et måltid.

Næringsindhold i Original muslingeolie pr. kapsel – pr. dagsdosis (3 kapsler):
Energi 6,7 kJ / (1,6 kcal) – 20,1 kJ / (4,8 kcal)
Protein 61,3 mg – 183,9 mg
Kulhydrat 21,7 mg – 65,1 mg
Fedt 150 mg – 450 mg
heraf: mættede fedtsyrer 29 mg – 87 mg
enkeltumættede fedtsyrer 96 mg – 288 mg
Flerumættede fedtsyrer 25 mg – 75 mg
Kostfibre 0 mg – 0 mg
Salt 0,14 mg – 0,42 mg.

Kosttilskud bør ikke træde i stedet for varieret kost.
Gravide og børn under 1 år bør kun efter aftale med læge eller sundhedsplejerske anvende Original muslingeolie.
Overdreven brug kan virke afførende.
Forsigtighed ved skaldyrsallergi tilrådes. Der anvendes ingen opløsningsmidler.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”5208″ img_size=”1000×200″ alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”https://novasel.dk/Produkt%20Grupper/muslingeolie/”][/vc_column][/vc_row]

Scroll to Top