Ginsana®

Standardiseret ekstrakt af Panax ginseng C.A. Meyer G115®

Bidrager til mentalt overskud og til immunforsvarets naturlige forsvar og korrekt funktion.

Bidrager til udholdenhed, kroppens modstandsdygtighed over for stress og til at føle sig mere energisk.

Produkterne fås her:

Helsam, helsekostforretninger, matas.dk og udvalgte apoteker – både i fysiske butikker og online.

Produkter

Dosering og anvendelse

Tonic

Anbefalet daglig dosis til børn fra 12 år samt voksne:

Voksne: 15 ml (=1 målekop eller spiseske) pr. dag, helst til morgenmaden. For unge mellem 12 og 18 år: 7,5 ml (halv målekop eller spiseske)

Ingredienser

Sødestof: sorbitol; sukrose, Smagsforstærker: kirsebærkoncentrat, tutti frutti; standardiseret ekstrakt Panax ginseng C.A. Meyer G115® 140mg, Surhedsregulerende middel: natriumcitrat, citronsyre; Konserveringsmiddel: E202, E211.

Ginsana® Tonic uden alkohol indeholder sukrose og sorbitol.

Overdreven brug kan virke afførende.

Opbevar Ginsana Tonic tætlukket på et tørt sted under 25°C og beskyttet mod lys.

Kapsler

Anbefalet daglig dosis til børn fra 12 år samt voksne:

Voksne: 2 kapsler til morgenmad eller 1 kapsel til morgenmad og 1 kapsel til middagsmad.

Kapslerne indtages bedst med væske.

Ingredienser

Fyldemiddel: mannitol; standardiseret ekstrakt af Panax ginseng C.A Mayer G115® 100 mg,

Kapselskal: gelatine; laktose, Antiklumpningsmiddel: koloid vandfri silica, magnesiumstearat; Farve: E171, E141.

Kosttilskud bør ikke erstatte en varieret afbalanceret kost og sund livsstil. Anbefalet daglig dosis bør ikke overskrides.

Opbevares utilgængeligt for børn.

Ginseng og G115®

Ginseng er en velkendt plante med en virksom rod bedst kendt for sine energigivende egenskaber. Planten har været anvendt som naturlægemiddel i Østen i mere end 2.000 år og var i lang tid forbeholdt kejserlig brug. Ginseng er dog ikke bare ginseng – der findes nemlig en lang række forskellige arter ginseng, hvoraf den koreanske ginseng er mest udbredt.

G115® er udvundet af Panax ginseng C.A. Meyer, som er en koreansk ginsengart.

Ginsana er hvid ginseng. Hvid ginseng er naturligt soltørret, hvorimod rød ginseng er opvarmet med damp ved 100-110 °C i 2-3 timer. Varmebehandlingen af rød ginseng mindsker ginsenosider, da de især findes i den ydre del af roden.

Selvom ginseng ofte relateres til sine energigivende egenskaber, kan det specielle ginsengekstrakt anvendt i Ginsana meget mere.

Det bidrager til udholdenhed, kroppens modstandsdygtighed overfor stress og til at føle sig mere energisk.

Derudover bidrager det til mentalt overskud, immunforsvarets naturlige forsvar og korrekt funktion.

Virkningen af G115®

Ginsengekstraktet G115® har den optimale virkning og aktivitet når det er standardiseret med 4% af de aktive ginsenosider. Ginsenosider er den aktive ingrediens i ginsengroden og særligt de yderste lag af roden er rige i ginsenosider.

Den adaptogene virkning af G115® er blevet demonstreret i flere forsøg. Et adaptogen er et stof med en regulerende effekt på de kropslige systemer, så udsving eller ubalancer bliver mindre udprægede og ligevægt genskabes, og kroppen bliver generelt bedre til at administrere energi.

Til forskel fra hurtigtvirkende, opkvikkende stoffer som koffein giver G115® en mere stabil virkning, som øges med fortsat brug, samt bidrager til at regulere kroppens egne ubalancer.

Det er heriblandt de adaptogene egenskaber af G115®, som gør Ginsana® produkterne i stand til at bidrage til mentalt overskud, immunforsvarets naturlige forsvar og korrekt funktion, udholdenhed, kroppens modstandsdygtighed over for stress og til at føle sig mere energisk.

G115® virker på tre måder:

Ved at forsyne kroppen med energi; energi er kilden til hele kroppens aktiviteter og hver celle i kroppen har brug for energi for at fungere optimalt, og ved mangel på selvsamme kan man blive træt og udmattet og kroppens evne til at reagere på stimuli nedsættes

Ved at øge iltoptagelsen i kroppen, hvilket både bidrager til kroppens udholdenhed og mindsker træthed

Ved at bidrage til kroppens regulerende systemer – hovedsageligt på grund af den adaptogene effekt af ginsengekstraktet G115®

Sammensætningen af Ginsana®

Ginsana® kapsler

Aktiv ingrediens
Standardiseret G115® ginsengektrakt lavet af rødderne af Panax ginseng C.A. Meyer, justeret til 4% ginsenosider.

Dosis per kapsel
100 mg

Ginsana® tonic

Aktiv ingrediens
Standardiseret G115® ginsengekstract lavet af rødderne af Panax ginseng C.A.Meyer, justeret til 4 % ginsenosider

Dosis per kapsel
140 mg

Previous slide
Next slide

De givende egenskaber af Ginsana® kan især være til gavn for mennesker der har mange daglige opgaver på arbejdet og hjemme, der har et energikrævende arbejde – både fysisk og mentalt, ældre som har brug for mere energi i dagligdagen, samt dem der dyrker sport ofte – som fritidsaktivitet eller professionelt.

Ginsana® kan være en hjælp til at skabe mentalt overskud i en travl hverdag og bidrager til kroppens udholdenhed og energiniveau.

Standardisering – når kvaliteten har betydning

Standardisering er et kvalitetsstempel.

Det sikrer nemlig, at der er præcis den samme mængde ginsenosider i hver kapsel eller flaske tonic, og på den måde er kvaliteten og effekten garanteret fra produktion til produktion.

Standardiseringen af G115® starter allerede ved dyrkningen og pasningen af rødderne, til høst, tørring og ekstraktionen og slutter med omfattende undersøgelse af det endelige produkt. Der er hele 20 trin i standardiserings-processen, hvoraf 10 af dem relaterer sig direkte til kvaliteten.

De strenge kvalitets- og kontrolprocedurer sikrer derudover også, at ekstraktet ikke indeholder hverken pesticider eller tungmetaller. For mere info om, hvordan vi sikrer kvaliteten af Ginsana®, lige fra udvælgelse af landmænd, til krav for dyrkningen og ekstraktionen, kan du klikke på pdf’erne sidst på siden.

Ginsana® - siden 1975

Ginsana® har været registreret i Schweiz siden 1975, og indeholder det standardiserede ginsengekstrakt G115®.

G115® blev til i 1960 og standardiseringsmetoden, som sikrer kvaliteten og effektiviteten af ekstraktet og det færdige produkt, er løbende blevet forbedret og inkluderer i dag 20 trin, hvoraf 10 relaterer sig direkte til kvaliteten.

Indtil nu har Ginsana® været et registreret produkt i mere end 70 lande. For eksempel har det været registreret i Tyskland siden 1978, i Frankrig siden 1988, i UK siden 1999, i Mexico siden 1991 og i Irland siden 1984.

Ginsana® har været på det danske marked fra slutningen af 1980’erne til starten af 2010’erne, og blev reintroduceret igen i 2018.

Der har været forsket i de givende virkninger af Ginsana® i 40 år.

Få mere viden

Producent

Soho Flordis International
Switzerland
SA, Via Mulini
CH-6934
Bioggio

Distributør

Novasel EU ApS
Skårup Tværvej 11
DK-5881 Skårup Fyn
Danmark

Scroll to Top