Når Moder Jord raser

Vindhastigheder på 263 km/t og en uhyggelig mængde regn, var hvad cyklonen Debbie bød den nordøstlige del af Australien, for ganske nylig.

De voldsomme vindstød er de kraftigste nogensinde registeret i delstaten Queensland, hvor man i Lismore, område for dyrkelse af Tea Tree Oil (Melaleuca alternifolia), fik næsten 600mm regn på under 24 timer!

Heldigvis er Tea Tree Oil træerne temmelig hårdføre og umiddelbart får det voldsomme vejr ingen indflydelse på produktionen af den olie vi  anvender i vores Nova TTO-serie.

Tea Tree Oil – Melaleuca alternifolia

Slægten Melaleuca tilhører myrte familien (Myrtaceae) og omfatter omkring 250 arter. De fleste Melaleuca arter er begrænset til Australien. M. alternifolia har bløde, hvide masser af blomster fra forår til tidlig sommer, og dens smalle blade hjælper til at skelne den fra lignende arter, der har bredere blade (M. Linariifolia).
Olien fra Melaleuca alternifolia, har været kendt og anvendt i århundreder og sammenlignet med andre arter, er det kun olien fra Melaleuca alternifolia, der har den rette kombination af indholdsstoffer, der både gør olien antiseptisk og hudvenlig.
Fortællinger beskriver hvordan aboriginals badede i søer, som var omkranset af Melaleuca alternifolia træer, når sår og rifter skulle heles. I over hundrede år var der faldet blade fra træerne ned i vandet, som havde forvandlet søerne til store bade med gode helende egenskaber.
Olien der anvendes i Nova TTO hudpleje-serie, er standardiseret på de 15 vigtige aktive indholdsstoffer, med garanti for at olien altid har de samme egenskaber.
Olie fra de andre Melaleuca træer, har ikke samme egenskaber.
australiens_kort

Indholdstoffer i Nova TTO-serien

Tea Tree Oil: Virker som naturlig antioxidant for huden.
Aloe Vera: Virker hudregenererende.
E-vitamin: Mindsker risikoen for oxidering af Tea Tree Oil i produkterne. E-vitamin virker ligeledes som antioxidant for huden ved at beskytte huden mod frie radikaler. Derudover virker E-vitamin blødgørende, cellefornyende og beroligende for huden.
A-vitamin: beroliger irriteret hud, fjerner døde hudceller samt blødgør og normaliserer huden.
Kamille: Beroliger og plejer irriteret hud og hårbund.
Rosmarin: Stimulerer hårbunden
Pebermynte: Stimulerer hårbunden og giver en dejlig frisk fornemmelse
Provitamin B5: tilfører håret fugt, fylde og styrke
Avocado: Tilfører håret næring og glans og gør det lettere at rede håret igennem.
Anvendelse af Nova TTO hud- og hårpleje serie:
Olien 4.99% kan anvendes ufortyndet på bumser, indgroede hår, insektbid, små rifter og sprækker på hænder og fødder. Duppes på det angrebne hudområde flere gange dagligt eller efter behov. Er særdeles velegnet i et fodbad (ca. 40 dråber), hvor olien blødgør hård hud, opfrisker trætte fødder og hæmmer bakterieproblemer.
Her kan du kan læse mere om seriens hud– og ansigtspleje-produkter.
499-olie-DK-250ml-400x400
NOVA-TTO-Produkt-Banner-endelig