Smuk Sommerhud

Spis og drik dig til en sommersund hud, uden tørhed, revner og rynker.

Med ganske få Tips og Tricks, kan du gøre din hud klar til sol, sommer og strandtid.

Slip af med vinterhuden

Du kan forberede din hud til solen, ved at eksfoliere både ansigt og krop. Brug en eksfolierende creme, der er mild ved huden, så fjerner du nemlig skånsomt de døde hudceller, og sikre at solcreme bedre kan trænge ind og beskytte din hud. Du vil på denne måde kunne opnå en smuk glød, der holder længere.

Vand, vand, vand!

Vand er og bliver det bedste og billigste skønhedsmiddel.
Hovedparten af et menneskes kropsvægt består af vand. Vand transporterer vigtige næringsstoffer til cellerne i kroppen og fjerner affald fra cellerne.
Omkring 2/3 af vandet i vores krop findes inde i cellerne – intracellulær væske. Den resterende 1/3 findes udenom cellerne – den ekstracellulære væske. Den ekstracellulære væske kan opdeles i plasma, som udgør 25 %, og interstitiel væske, som udgør 75 %.
Hvis du er dehydreret, kan kroppen ikke fungere optimalt. Vi bliver utilpasse, kan få tendens til forstoppelse og på lang sigt, vil din hud og dit hår ældes før tid.
Det anbefales drikke 1 ½ liter vand dagligt, gerne rent vand. Sodavand, juice, saft og alkohol, bør ikke inkluderes i denne mængde. Du kan selvfølgelig nyde en kop te eller et glas ren juice, det er blot vigtigt at du ikke drikker en masse tomme kalorier, der dybest set belaster kroppen med en masse sukker og diverse tilsætningsstoffer.
Du kan også spise dig til væske, når du indtager fødevarer med et højt vandindhold, som f.eks.  tomater, melon og agurk. En håndfuld frosne vindruer er også skønne af køle af på.

Næring til huden

Du kan spise din hud sund, med en alsidig kost, gerne med fokus på fødemener, der indeholder vitaminerne A, C- og E.  Sammen er disse næringsstoffer med til at beskytte din hud mod forurening og solskader, holde vævet smidigt og stimulere dannelsen af nye celler.
A-vitaminer finder du primært i mørkegrønne- og orange grøntsager og frugt, mælkeprodukter, fisk, æg og lever. Et par gulerødder er gode som en snack, i løbet af dagen, da de indeholder farvestoffet caroten, der lagres i kroppen og delvist omdannes til A-vitamin samtidig med, at det giver huden lidt farve. C-vitamin finder du primært i citrusfrugter, tomater, kartofler, rød peber og bær. E-vitamin får du ved bl.a. at spise nødder, kornprodukter, æg og ost
Fiskeolie giver huden de gavnlige fedtsyrer, der skal til for at holde den sund og smidig. Hvis det er svært at spise dig til den mængde fisk der er nødvendig for optimal sundhed, så supplér med et kosttilskud som f.eks. eye q, der fås både som flydende olie, synke- og tyggekapsler.

Motionér din hud

Moderat motion er per definition godt for sjæl og legeme. Når du motioner øges din puls og dermed din blodgennemstrømning. En øget blodgennemstrømning gavner din hud, fordi næringsstoffer bedre tilføres og affaldsstoffer bedre udskilles. Udendørs motion i frisk luft er selvfølgelig at foretrække.

Solbriller og kasket

Du kan beskytte, ikke kun dine øjne, men huden omkring øjnene, ved at bruge solbriller og/eller solhat. Huden omkring øjnene er sart overfor solens skadelige stråler og giver lettere rynker og solskader.

Aftersun

Uanset om du er blevet forbrændt eller ej, er det en god idé at fugte din hud efter ophold i sol og vand. Brug en uparfumeret og eventuelt kølende lotion, så du genopretter hudens balance.
Nova TTO Lotion 250ml genopbygger hudens fugtighed, så den bliver blød, smidig og mere modstandsdygtig. Tea Tree Oil virker kølende og kløestillende. Lotion trænger hurtigt ind i huden og fedter ikke.
Indeholder 4,99% Tea Tree Oil, A- og E-vitamin
Anvendes dagligt efter behov. Er særdeles velegnet efter solbadning, hårfjerning, barbering, kontakt med brændenælder, insekt-stik og mindre hudafskrabninger. Bruges også ved tør hud, revner og sprækker på hænder og fødder.
Nova-TTO-lotion-250ml-800