Derfor føles varmebehandling forskelligt fra dig til mig

"Hvor meget varmer Thermo Hot Gel?"

Det er et spørgsmål vi nogle gange får omkring det nyeste Perskindol-produkt Thermo Hot Gel. Den er lavet til at lindre smerter og spændinger med en intens varme.

Det er dog ikke helt så simpelt at svare på. Din oplevelse af varmen er nemlig ikke nødvendigvis den samme som min. Og det er der gode grunde til.

Helt præcist fem parametre påvirker hvordan du opfatter varmen – og hvorfor den kan være forskellig fra min.

Hudens tykkelse

Først og fremmest afhænger det af vores huds tykkelse. Det varierer både fra person til person og fra det ene område af kroppen til et andet.

På den tyndere og finere hud vil varmen skabt af Thermo Hot Gel føles kraftigere da sensorerne der mærker varmen (kaldet varmereceptorer) i huden sidder tættere på hudoverfladen og barrieren til dem er mindre. Mænd har generelt en tykkere hud end kvinder, men der er også stor forskel på hudtykkelsen fra vores fine hud på indersiden af albueleddet til huden på ryggen.

På vores øjenlåg er huden fx kun 1 mm tyk, mens huden på vores ryg er 3 mm.

Den ujævne fordeling af varmesensorer

Udover at hudtykkelsen påvirker kontakten til varmereceptorerne, er faktum også at sensorerne i sig selv er fordelt ujævnt i vores kroppe – og denne ujævne fordeling varierer også fra person til person. Det betyder at nogle områder på kroppen er mere følsomme overfor varmepåvirkninger da det har flere sensorer til at reagere på varmen og sende besked videre op til kontrolcenteret.

Det kan betyde at du skal teste det af flere steder på kroppen for at finde ud af hvordan og hvor det fungerer bedst for dig.

Tør eller fugtig hud

Vores huds tilstand ændrer sig når den bliver våd eller fugtig og det gælder særligt hudbarrieren. Når huden er fugtig er barrierefunktionen nedsat og gelen trænger nemmere ned i huden. Derfor kan du opleve en kraftigere varme når du påfører lige efter badet eller før en sveddryppende træning.

Blodgennemstrømningen

En af de måder Thermo Hot Gel varmer på er ved at øge blodgennemstrømningen i området. Det er blandt andet indholdet af mentol og vintergrøn olie der har den funktion. Hvis blodgennemstrømningen er dårlig eller nedsat, så begrænser det ingredienserne fra at generere den varme de ellers ville have skabt.

Hormonstatus

Den sidste faktor er vores hormoner. De påvirker nemlig vores hud direkte, heriblandt vores barrierefunktion og hvordan vi reagerer på og opfatter varme. Derfor kan hormonerne både påvirke vores opfattelse af varmen som mere eller mindre intens.


Vi opfatter alle varme forskelligt

Uanset om du oplever varmen som mere intens eller rolig, så har Thermo Hot Gel fra Perskindol en gavnlig effekt på smerter og spændinger. Find den på apoteket, i helsekostbutikker eller bestil den hjem lige her, og prøv den af for dig selv. 

OBS: Perskindol Thermo Hot Gel er drøj i brug så mængden kan med fordel nedsættes ved for kraftig varme. Alternativt kan Thermo Hot Gel mixes med eller erstattes af Active Gel.

Scroll to Top