Sund Skolestart

At starte i skolen er en stort begivenhed for både børn og forældre. En god start kan være afgørende for det videre forløb, og der er flere faktorer der spiller ind. Med lidt forberedelse kan man som familie komme fint fra start. En god start på livet som skolebarn involvere, ud over en god skole, bl.a. barnets parathed, forældrenes krav og forventninger, samværsformer i familien, madvaner, søvn, fysisk aktivitet og trafiksikkerhed.

Den vellykkede skolestart

Vi er alle forskellige og dermed er det enkelte barns og deres families behov også forskellige. Der er dog nogle enkelte tips, der med fordel kan følges, så både det nye skolebarn og de der allerede er bekendte med skolegang, kan få en god start på det nye skoleår.
Kik aktivt og engageret på de skolemuligheder der er i dit område. Det er vigtigt at skolens pædagogiske grundlag passer til dit barn. Research og besøg af skolerne, er en god investering i fremtiden.
Tal med lærerne om dit barns styrker og svagheder, så de bedre er klædt på til at forstå og undervise barnet. Jo bedre en kommunikation, des bedre tilrettelæggelse af undervisningen rettet mod det enkelte barn.
God og sund kost, tilstrækkelig uforstyrret søvn og et barn der hjemmefra har lært at forstå og følge alderssvarende retningslinjer, giver en langt bedre undervisning og stærkere mulighed for indlæring og kreativ udfoldelse. Børn der kommer trætte og uoplagte i skole eller kommer i skole på tom mave eller på sukkerig kost, har sværere ved at koncentrere sig og dermed sværere ved at sidde stille, høre efter og forstå undervisningen.

Sund mad i hverdagen

Børn har brug for ”brændstof” til at vokse, lege og bevæge sig. Med den rigtige kost kan du give dit barn mere energi i hverdagen – og hjælpe det til at vokse sig sundt og stærkt. Men hvad er godt for dit barn og hvad gør du, når du er løbet tør for nye ideer?

Madpakker og de 5 huskeregler

Mange af os har mad med hjemmefra. Om vi går i skole, på arbejde eller er studerende, så spiser vi cirka 1/3 af vores måltider udenfor hjemmet. Sund og varieret kost gavner vores sundhed og generelle velbefindende. Energi-niveau og koncentrationsevne afhænger af indholdet af vores mad og dermed også madpakken.
At smører madpakker hver dag, kan godt gå hen og blive lidt af en sur pligt. En hjælp kan dog være at huske at madpakken skal bestå af følgende 5 ting:
Brød – helst rugbrød eller fuldkornsbrød.
Frugt – det friske og søde.
Grønt – gnavegrønt, salat eller pålæg.
Pålæg – kylling, kød, ost eller æg.
Fisk – mindst en slags fiskepålæg.  Fødevarestyrelsen anbefaler, at du selv spiser og også giver dit barn fisk 2 gange om ugen som hovedmåltid. Derudover næsten hver dag som pålæg til frokost. Hvis I ikke spiser fisk, så supplér med et kosttilskud af fiskeolie.
Brug disse fem grupper som huskeregel, når du køber ind, uanset om du køber ind til barn eller voksen.
Fødevarestyrelsen har på sin hjemmeside Tips til madpakken, der giver rigtig mange gode og nemme råd til at gøre madpakken både sund og overskuelig.
Sund frokost

Eye q – Omega-3 fedtsyrer til udvikling af hjerne og øjne

Fiskeolie eller det der også hedder Omega-3 fedtsyrer, er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk. De er livsnødvendige for os mennesker, både for børn der skal vokse og udvikle sig og for ældre der skal “vedligeholdes”. Derfor skal der være omega-3 fedtsyrer tilstede i vores kost.
Forskning har vist at fedtsyrer som EPA og DHA, og specielt når de forekommer i et afbalanceret forhold som i eye q, har en unik effekt på udvikling af hjerne og øjne. Helt fra fosterstadiet og op gennem barneårerne, bør man fokusere på at få nok at disse fedtsyrer.
Det er ikke altid mængden af et givent aktivstof, men i høj grad det indbyrdes forhold mellem EPA, DHA og også GLA, der har betydning for effekten.
De forskningsresultater, der findes på eye q, kan ikke overføres på andre fiskeolier, da de ikke har samme unikke sammensætning af fedtsyrerne EPA, DHA og GLA (Kæmpenatlysolie).
Den unikke eye q olie, findes i flydende olie, synkekapsler og tyggekapsler. Den flydende olie og tyggekapslerne, har henholdsvis mild citrussmag og jordbærsmag.
eyq banner