Spiser du nok fra havets skatkammer?

Ifølge Fødevarestyrelsen er muslinger blandt havets mange gode kilder til fedtsyrer. I deres anbefalinger om at spise fisk mindst to gange om ugen som hovedret og flere gange om ugen som pålæg, påpeger de, at alle former for fisk tæller med, også fisk på dåse som torskerogn, tun og makrel samt skaldyr som rejer og muslinger.

I takt med at vi som forbrugere har fået øjnene op for fordele ved at spise muslinger, er de samtidig blevet lettere tilgængelige for os.

Med muligheden for at vælge blandt flere varianter af muslinger, bør vi være opmærksomme på, at der er lige så stor forskel på de forskellige muslingearter og deres fedtsyresammensætning, som er i forskellen på sammensætningen af fedtsyrer i for eksempel torsk, laks og sardiner.

Den grønlæbede musling er en værdsat spise

Den grønlæbede musling, Perna Canaliculus, er en højt værdsat spise. Den findes kun i Stillehavet, men eksporteres i store mængder fra New Zealand til resten af verden. Derved kan du være heldig at finde den på frost hos din lokale fiskehandler. Muslingen var og er en vigtig del af New Zealands originalbefolknings kost.

Original muslingeolie og PCSO-524™

Hvis du har nærlæst ingredienslisten på Original muslingeolie, er du sikkert stødt på teksten ”PCSO-524™” og måske undret dig over, hvad denne betegnelse dækker over. PCSO-524™ er navnet på det aktive fedtsyrekomponent i Original muslingeolie.

PCSO-524™ er resultatet af årtiers forskning og udvikling og er anvendt i adskillige offentliggjorte forsøg. Det der gør PCSO-524™ unik er at før fedtsyrerne udvindes, bliver muslingens kød stabiliseret for at forhindre oxidation. Herefter frysetørres kødet inden olien ekstraheres ud. Takket være denne proces beskyttes fedtsyrerne mod iltning og nedbrydning og dens gavnlige virkninger bibeholdes i høj grad.

Læs mere om Original muslingeolie her.

Scroll to Top