Hvordan vælger jeg min fiskeolie?

Når du skal vælge en god fiskeolie er der minimum tre ting du skal gå efter…

Tilstrækkelige mængder DHA/EPA

Olie skal indeholde tiltrækkeligt af fedtsyrerne DHA og EPA, de to vigtige typer af omega-3, som er så gavnlige for vores sundhed og især udviklingen af hjerne og øjne. Ikke kun øjne og hjerne, men alle celler i vores krop der har brug for fedtsyrerne, hvis vi ønsker optimal sundhed.
Det er svært at spise sig til tilstrækkelige mængder af DHA og EPA uden at blive udsat for tungmetaller. Der er selvfølgelig en fordel ved at spise økologiske fisk (opdræt), som får rent vand og mad uden medicinrester og er fri for tungmetaller fra havet, men hvis man spiser opdrættede fisk, skal man være opmærksom på, at mange opdræt belaster miljøet for meget.
Uanset hvad du vælger skal der spises meget fisk; gerne mindst tre gange ugentligt til et hovedmåltid, for at komme op på den ønskede mængde omega-3 og de gavnlige fedtsyrer generelt.
Derfor anbefales det at tage et godt fiskeolie-tilskud med tilstrækkeligt DHA og EPA. Hvis man har nogle sundhedsmæssige udfordringer, kan man med fordel spise mere. Eller hvis man er gravid eller ammer.

Nej tak til tungmetaller

Det andet, der skal være opfyldt, er, at fiskeolien ikke må indeholde tungmetaller. Den skal være renset og testet. Hvis ikke du kender kvaliteten af den fiskeolie du er ved at investere i, så bed om at få dokumentation for renheden. Tungmetaller er ikke at spøge med! Den internationalt anerkendte danske professor ved Syddansk Universitet,  Phillip Grandjean,  har blandt meget andet vist i sine undersøgelser, at børns IQ falder, når de har tungmetaller i kroppen

Harskning

En fiskeolie skal være frisk, hvilket vil sige at den ikke må være harsk. Ikke alle producenter har styr på denne del.
Der findes en måling, som kaldes et totox-tal, der giver en idé om hvor frisk en olie er.

Hvad er TOTOX?
En olies harskningsgrad måles retteligen i henholdsvis oliens primære harskningtal nemlig peroxidniveauerne og oliens sekundære harskningstal kaldet anisidinværdierne. Tager man peroxidniveauerne, ganger dem med to og lægger anisidin til, så får man det såkaldte TOTOX tal.

Alternativt kan du også lugte til olie. Det er selvfølgelig lidt svært at gøre uden at have købt og åbent den først. Men lugt til den…klip en kapsel over. Lugten skal være frisk, men må selvfølgelig godt lugte af fisk…frisk fisk! En harsk olie, er belastende for kroppens sundhed.

eye q er et veldokumenteret kosttilskud Den unikke fiskeolie eye q kaldes også Kirunalolie.

Der er stor forskel på indholdet af fedtsyrer i fisk, samt om fedtsyrerne er mættede, enkeltumættede eller flerumættede. Flerumættede fedtsyrer har stor ernæringsmæssig værdi og findes hovedsagligt i fisk. Flerumættede fedtsyrer inddeles i essentielle fedtsyrer og ikke essentielle fedtsyrer. At de er essentielle betyder, at man ikke selv kan producere disse i tilstrækkelige mængder, men i praksis skal have dem tilført udefra via kosten eller som et kosttilskud.
Mange kalder ofte omega 3 fedtsyrerne EPA (C20:5) og DHA (C22:6) for essentielle fedtsyrer, selvom det strengt videnskabeligt kun er omega 3 fedtsyren alfalinolensyre (C18:3) og omega 6 fedtsyren linolsyre (C18:2) der er essentielle.
DHA frigøres konstant fra cellemembranen og for at membranen skal kunne fortsætte med at fungere optimalt, må de frigjorte fedtsyrer erstattes.
Et højt indhold af EPA i forhold til DHA har betydning når man vælger sin fiskeolie og ønsker at erstatte DHA i cellemembranen. EPA er med til at regulere omsætningen af fedtsyrer og fornyer dermed de frigjorte fedtsyrer. Derudover viser erfaring, at det ikke kun er den totale mængde omega 3 fedtsyrer, men at det indbyrdes forhold mellem EPA og DHA har stor betydning for produktets egenskab.
eye q er fremstillet af sardiner og ansjoser, som er fanget i de sydlige oceaner på bestemte tider af året, efter de har gydt og hvor de konsumerer store mængder plankton. Fiskene indeholder i den periode store mængder EPA i forhold til DHA.
Sammensætningen i eye q ved anbefalet daglig dosis på 2 kapsler er: 186mg EPA, 58mg DHA og 20mg GLA.
Altså hele 3,2 dele EPA i forhold til 1 del DHA.
Det betyder, at sammensætningen af EPA og DHA i eye q er anderledes og adskiller sig fra øvrige fiskeolier på markedet. Det er også derfor at man ikke kan overføre de studier, der er foretaget på eye q til andre fiskeolier.
eye q´s egenskaber er gennem mange år dokumenteret i flere kliniske studier som er publiceret i anerkendte tidsskrifter. En af fordelene ved forskning er at et produkt som har vist dokumenteret virkning i et videnskabeligt studie kan garantere at det optages i kroppen, virker efter hensigten og er sikkert at indtage.
Et regelmæssigt indtag af eye q bidrager med de vigtige essentielle fedtsyrer EPA og DHA til både børn og voksne.
eye-q-Produkt-Banner