Mild og effektiv intimpleje

Det er vigtigt at pleje dit underliv og forebygge gener, så du undgår rødme og kløe.

Der findes mange gode råd derude og det er faktisk nemt at komme til at begå fejl, der kan resultere i irritation omkring kønsdele, både ind- og udvendigt.

NOVA-TTO- Tea Tree Oil

Balance i underlivet

Vores slimhinder i underlivet har det bedst ved en vis surhedsgrad, også kaldet pH-værdi. Det er derfor vigtigt at opretholde eller etablere denne surhedsgrad.
Samtidig skal vi også sørge for at holde intimområdet rent og fri for uønsket bakterievækst, så irritation og lugtgener undgås.
Vi anbefaler en kombination af vask med Nova TTO Sæbefri vask, der efterlader huden ren, frisk og blød. Nova TTO Sæbefri vask indeholder tea tree oil og E-vitamin og er specielt velegnet til tør, sart og irriteret hud, samt hvor der er brug for hyppig vask. Den er fri for sulfater og skummer derfor ikke som almindelig sæbe.
Bruges også gerne til at holde en god håndhygiejne i køkkenet, generel kropsvask og som make-up fjerner i ansigtet. Anvendes på en let fugtet hud og vaskes af med vand.
Ved kløe og irritation i og udenfor skeden, anbefales Salufem intimcreme, der er en blød, glat, ikke-klistrende, vandbaseret intimcreme, der vedligeholder den naturlige bakterieflora på huden. Ligesom NovaTTO sæbefri vask, indeholder Salufem også tea tree oil, der mindsker infektionsrisiko ved tørre slimhinder og smårifter.
Salufem kan både bruges indvendig, også som glidecreme,  og udvendig på de ydre skamlæber ved irritation.
Salufem fungerer altså også som en glidecreme, men virker IKKE sæddræbende.

Hygiejneartikler

Vi anbefaler gerne brug af økologiske bind- og tamponer, der er uden klor og andre belastende stoffer eller brug f.eks. en menstruationskop som OrganiCup. Således undgår du generende stoffer og parfume, der kan virke udtørrende og generende på huden i intimområdet.
Husk også at det er yderst vigtigt at tørre dig korrekt ved toiletbesøg, så du ikke skaber irritation. Specielt hos kvinder, er det vigtigt at tørre sig forfra og bagud, for at sikre en god hygiejne.
Og så er det også en god idé at give din hud luft og anvende de rigtige undertøj.
Husk at skifte trusser regelmæssigt, så du er ren, tør, og undgår bakterievækst og sov gerne uden trusser om natten så huden får luft.
Undertøj i bomuld, giver huden mulighed for at ånde og er i øvrigt nemt at vaske, også ved høj temperatur hvis nødvendigt.