Irriteret hovedbund: Sådan får du genskabt balancen

Kløen, der kommer og går, ømheden og frustrationerne. Alt sammen over en hovedbund i ubalance. Du kan dog genoprette balancen i din hovedbund ved hjælp af de rette produkter og rutiner. Her dykker vi ned i hovedbunden og giver dig tre lindrende råd, du kan hive direkte ind i din plejerutine.

1: Vask hovedbunden med de rigtige produkter

Nogle shampooer har fokus på at dybderense, nogle at give fugt til håret fra bund til spids og andre – ja, de har fokus på huden nedenunder. Ét eksempel er shampooen fra Nova TTO, der med sit indhold af antibakteriel Tea Tree Oil, arbejder fokuseret på at skabe balance og ro i hovedbunden.

Bruger du allerede en shampoo eller andet lavet til at lindre irriteret hovedbund? Følg med her og bliv klogere på, hvorfor den ikke virker for dig.

2: Hudallergi og irritation

Vores hud reagerer forskelligt på forskellige ingredienser. Selvom din shampoo har det rigtige øko-mærke og certificeringer, betyder det ikke, at det er den rigtige for dig og din hovedbund.

Hvis din hovedbund reagerer med kløe, rødme og skæl på dine hårprodukter kan det enten være en hudirritation eller hudallergi. Dermed sagt, at der er en eller flere af ingredienserne i dine produkter, din hud reagerer på. Det kan dog også være en kombination af ingredienser.

Der er en gruppe ingredienser, som kaldes allergener. Det er stoffer, som vi har større sandsynlighed for at blive allergiske overfor end andre. Det betyder dog ikke, at du ikke kan blive allergisk overfor andre ingredienser – endda dem, som vi ellers kender som allergivenlige.

Selvom der ikke er én simpel måde at finde ud af, om problemet ligger her, så start med at hive dine produkter ud fra badet og tjek ingredienslisten.

Du ved, den lille liste med mærkelige, lange ord.

Du kan enten tjekke listen af ingredienser igennem for at se, om der er nogen deriblandt, der er kendte allergener og købe nye hårplejeprodukter uden de kendte allergener i, eller have listen af ingredienser i mente når du prøver et nyt produkt. Hvis din hovedbund reagerer med irritation, rødme og kløe på din næste shampoo også, så kan du gå tilbage og sammenligne de to lister og se, om der er nogle gengangere. Gengangerne kan dermed sagt være ingredienser, du er allergisk overfor eller din hovedbund reagerer på.

3: Få tørret hovedbunden rigtigt

Én ting er, at det ikke er helt ligegyldigt hvilke produkter du bruger i badet. En anden ting er, hvordan du gør med håret efter du har været i badet. Det betyder nemlig også noget.

Faktisk er det en lige så stor faldgrube.

Hvis du hopper direkte i seng med vådt hår, eller værre endnu, sætter det op mens det stadig er vådt, så kan du have synderen her. Fugt og varme skaber nogle dårlige betingelser for din hovedbund, og resultatet kan være en irriteret og kløende hovedbund.

Specielt slemt er det hvis du har tykt hår, men selv i finere hår kan hovedbunden have svært ved at tørre hvis der er lukket af.

Hovedbunden bør få luft til at tørre naturligt, eller blive tørret med føntørrer.

Læs mere om den lindrende Shampoo fra Nova TTO her og få genoprettet balancen i hovedbunden.

Scroll til toppen