Tea tree oil som naturligt insekt- og myggemiddel

De fleste af os ser frem til sommeren med de varmere, lange lyse dage. Dog har sommerens varme en ulempe…stikkende insekter!

Stikkende insekter og især myg, giver ikke kun irriterede gener, men kan i værste tilfælde overføre sygdom.

Det er derfor bedst, især for de hårdest ramte, at forebygge og det gerne med naturlige midler.

Fakta om myg
Der findes talrige stikkende insekter, men myg er dem vi oftest generes af og dermed gerne vil undgå.
Det er kun hunmyggene, der stikker os og de tiltrækkes af vores krops- og udåndingsluft, varme og lys. De er afhængige af vand og elsker områder med varme og megen fugtighed. Når vi har en varm sommer, ser vi derfor også flere myg, især morgen og ved skumringstid, hvor der er større risiko for myggestik.

 

Hvad bruger myggene vores blod til?
De små summende, blodsugende myg bruger vores blod til at producere proteinstof, så de kan danne og lægge æg. En myg kan sagtens stikke talrige gange før den er tilfreds med dagens arbejde.
myggestik_novaselTTO
Hvorfor klør et myggestik?
Når en myg stikker overfører den en lille smule spytlignende stof, der er designet så blodet den suger ikke koagulerer undervejs. Det er dette ”spyt”, der giver de fleste af os en allergisk reaktion som hævelse og kløe.
En undersøgelse med fokus på brug af tea tree oil og allergiske reaktioner i huden, viser en kollaps af hudens mast celler i det område hvor myggen har stukket og dens ”spyt” har haft kontakt med huden.
Dette kollaps resulterer i udskillelse af histaminer, der forårsager den kendte rødme og hævelse. Påsmører man tea tree oil på området indenfor 10 minutter efter histamin-reaktionen er startet, standses spredningen af histaminerne i huden og den allergiske reaktion hæmmes.
Studiet her peger på at det er tea tree oliens antioxidante effekt, der reducerer denne spredning af histaminer, og derved dæmper hævelse og rødme efter et myggestik.
Smitte fra myggen
Overførsel af smitte sker når myggen har suget blod med sygdom, der derved smitter den næste person, der stikkes.
I Danmark er det meget sjældent at vi oplever smitte via myg, men rejser man til udlandet, kan der være risiko for forskellige typer af hepatitis (leverbetændelse), malaria, gul feber, hjernebetændelsesvirus, Vest-nilvirus, dengue feber og den meget omtalte zika-virus m.fl. Når man rejser til områder med risiko for smitte, bør man rådføre sig med professionelle, så korrekt forebyggelse er sat i værk.
Klø, klø, krads
Der er næsten ikke noget der føles bedre end en ordentlig klø-tur på en kløende myggestik, med lad være!
Når vi klør på et myggestik, spredes det allergifremkaldende ”spyt” og kløen vil blot blive værre. Der er også risiko for betændelse fordi vi har bakterier på fingre og under negle.
Nova-TTO-lotion-250ml-800
Hvordan forebygger du myggestik?
Der findes flere anti-mygge midler, der anbefales af seruminstituttet, men ønsker du kun at bruge naturlige midler (igen, rådfør dig med en professionel, hvis du skal til risikoramte områder), så findes der flere gamle råd.
Af råd til indvortes brug, findes der positive tilbagemeldinger på tilskud af Tidselolie kapsler, B-vitaminer (Thiamin og B1-vitamin), hvidløg og persille.
Udvortes bør dit go-to middel være tea tree olie, både som forebyggende og hvis skaden er sket.
Ved forbyggende behandling bør du smøre de oftest udsatte områder,- nakke, ankler, håndled og ansigt (undgå øjene) med Nova TTO lotion. Du kan med fordel tilsætte et par ekstra dråber Nova TTO 4.99% olie til den mængde lotion du påsmører.
Når skaden er sket
Er du blevet stukket, så kom et par dråber NovaTTO 4,99% direkte på stikket/bid så hurtigt som muligt, gerne indenfor 10 minutter.
NovaTTO 4,99% Tea Tree oil vil med sin antioxidante effekt og sit indhold af vitaminer og aloe vera, virke helende og styrkende på din hud.
NovaTTO Tea Tree Oil er også effektivt ved rifter, solforbrændinger, og forbrændinger generelt. Lad en flaske NovaTTO 4,99% være en del af dit naturlige husapotek.
1728novatto
Er der forskel på Tea Tree Oil?
Ja! En god kvalitet er afgørende for om Tea Tree Oil virker efter hensigten. En oxyderet olie kan være årsag til hudirritationer. For at minimere risikoen for at olien oxyderer opbevares Nova TTO Tea Tree Oil i brune flasker, som beskytter mod direkte sol. Opbevar altid Tea Tree Oil i et skab og ved temperaturer under 25˚. Skru altid låget på igen efter brug.