Havearbejde, påskefrokost og mavepine

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Krydskontaminering er en af de værste syndere, der kan forårsage fødevarebårne sygdomme som ellers nemt kan forebygges med vand og sæbe. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Påsken rykker nærmere og mange har planlagt påskehygge og frokost med familie og venner. Det er også tiden, hvor haven skal gøres sommerklar. Men uden en grundig håndhygiejne kan havearbejde og madlavning forårsage krydskontaminering. Krydskontaminering kan for eks. opstå ved at jordbakterier som findes overalt i naturen kommer i kontakt med vores fødevarer. Ikke alle bakterier dør ved tilberedning af maden, sommetider har de dannet sporer som kan overleve varmebehandling. Hvis maden bliver holdt varm eller afkølet for langsomt bliver sporerne igen til bakterier, der formerer sig meget hurtigt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”5213″ img_size=”1000×300″ onclick=”custom_link” link=”https://novasel.dk/Produkt%20Grupper/novatto/”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Kend smittekilderne og undgå smittefare.

Det er nærmest umuligt ikke at bringe bakterier ind i huset eller få dem på vores hænder. En velkendt situation for mange er, når vi har været ude at handle og stiller vores poser på jorden mens vi låser døren op, og når vi så kommer ind sætter vi poserne op på køkkenbordet. Eller når vi har været i haven og lige ligger handskerne på køkkenbordet et øjeblik mens vi tager et glas vand. Der findes mange flere eksempler på hvordan vi får jordbakterier ind i køkkenet. I de fleste tilfælde gør det heller ikke noget at vi får lidt jord bakterier på vores hænder, det er først når bakterierne kommer i vores mad og får gunstige vækstbetingelser, at de kan gøre os syge.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]For at undgå smittefare, skal omgivelserne, som maden kommer i kontakt med, være rene. Derfor skal vi altid starte med at tørre omgivelserne af med en ren klud, vand og sæbe. Kniv og skærebræt skal også være rene. Bakterier er ikke synlige for det blotte øje og selvom vi tror at bordpladen er ren, er det bedre at vaske den en ekstra gang end at få ondt i maven.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Brug Nova TTO Sæbefri Vask med Tea Tree Oil, til god håndhygiejne i køkkenet.

Det er godt at bruge handsker for at beskytte hænderne når vi laver mad eller er i haven, men brugen af handsker kan ikke erstatte en grundig håndvask!

Når vi vasker hænder, begrænser vi bakterievæksten på hænderne og forbygger derved en evt. smittefare. Mikroorganismer overlever generelt længere, når de er indkapslet i snavs og støv.
Derfor er det godt at vaske dine hænder i mindst 15 sekunder med varmt vand og sæbe. Sørg for at der er rent omkring og under neglene.

Sæbefri Vask med Tea Tree Oil efterlader huden ren, frisk og blød. Den er specielt velegnet til tør og sart hud, samt hvor der er brug for hyppig vask af hænder.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3120″ img_size=”400×400″ onclick=”custom_link” link=”https://novasel.dk/shop/mumomega-30-kapsler/”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Vidste du at…

Eksistensen af den bakteriedræbende olie fra Melaleuca alternifolia-træets blade blev officielt registreret i 1923.

Dens egenskaber var imidlertidig kendt af den lokale aboriginal-stamme, flere hundrede år tidligere.

De behandlede mange hudproblemer ved at lægge knuste Tea Tree blade under varme omslag. Ifølge fortællinger tog de også bade i søer, som var omkranset af Melaleuca alternifolia-træer.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Scroll to Top