Hvad betyder en god håndvask for vores sundhed?

God hygiejne er alfa omega, når vi vil undgå spredning af smitsomme bakterier, som kan føre sygdom.

Det er ikke altid vi tænker over det, men vores hænder er dagligt i kontakt med alverdens smittekilder. Dørhåndtag, håndtryk, penge der skifter hænder, viskestykker og håndklæder, elevatorknappen og computertastaturet. Smittekilder findes overalt, hvor vi færdes, i løbet af en normal hverdag.
Det er svært at undgå kontakten mellem hænder og mund og øjne. Vi gnider os i øjnene, rører ved vores mund, slikker på vores fingre m.v., og sørger vi ikke for en god håndhygiejne, er der risiko for smitte der fører til forkølelser, influenza, maveinfektioner m.m.
Sæbe og vand styrker ikke vores immunforsvar, men der er ingen tvivl om at en god håndhygiejne nedsætter risikoen for sygdom, forårsaget af bakterier og virus.
Håndvask med sæbe og vand fjerner langt størstedelen af de fleste vira og bakterier. Vasker vi hænder regelmæssigt, og specielt efter toiletbesøg, i forbindelse med madlavning, kontakt med dørhåndtag og andre overflader, der hyppigt berøres af andre, kan vi kraftigt nedsætte risikoen for sygdom.
En effektiv håndvask bør tage 30-60 sekunder – du kan eventuelt synge et eller to vers af en god sang.
Hvis du vil være ekstra påpasselig, skal du slukke vandhanen med et stykke engangspapir – dette gælder mest når vi er på offentlige toiletter o.lign.
I hjemmet, bør man sørge for regelmæssig vask af håndklæder og viskestykker, især når der er små børn, der endnu ikke har helt styr på håndvaskeritualerne.
Nova TTO er en mild hudplejeserie udviklet til brug ved daglig hygiejne, samt som mild hudpleje, der styrker og beskytter din hud.
Brug den Nova TTO Sæbefri Vask som den daglige håndvask og smør gerne hænderne bagefter med Nova TTO Lotion.
Nova TTO Sæbefri vask – Indeholder 4,99% Tea Tree Oil og E-vitamin
Efterlader huden ren, frisk og blød. Den er specielt velegnet til tør, sart og irriteret hud, samt hvor der er brug for hyppig vask. Den er fri for sulfater og skummer derfor ikke som almindelig sæbe. Brug Sæbefri vask til god håndhygiejne i køkkenet, kropsvask, intimhygiejne eller som make-up fjerner i ansigtet.
Indeholder:
Tea Tree Oil, der virker som et naturlig antioxidant for huden.
E-vitamin, der mindsker risikoen for oxidering af Tea Tree Oil i produkterne. E-vitamin virker ligeledes som antioxidant for huden ved at beskytte huden mod frie radikaler. Derudover virker E-vitamin blødgørende, cellefornyende og beroligende for huden.
Anvendes på let fugtet hud, hvor den masseres godt ind. Vaskes af med vand. Sæbefri vask virker ikke udtørrende. Indeholder E-vitamin som antioxidant.
Nova-TTO-hyppig vask af hænder
Nova-TTO-lotion-250ml-800
Nova TTO Lotion 250ml – Indeholder 4,99% Tea Tree Oil, A- og E-vitamin
Genopbygger hudens fugtighed, så den bliver blød, smidig og mere modstandsdygtig. Tea Tree Oil virker kølende og kløestillende. Lotion trænger hurtigt ind i huden og fedter ikke.
Indeholder:
Tea Tree Oil, der virker som et naturlig antioxidant for huden.
A-vitamin, der beroliger irriteret hud, fjerner døde hudceller samt blødgør og normaliserer huden.
E-vitamin, der mindsker risikoen for oxidering af Tea Tree Oil i produkterne. E-vitamin virker ligeledes som antioxidant for huden ved at beskytte huden mod frie radikaler. Derudover virker E-vitamin blødgørende, cellefornyende og beroligende for huden.
Anvendes dagligt efter behov. Er særdeles velegnet efter solbadning, hårfjerning, barbering, kontakt med brændenælder og mindre hudafskrabninger. Også effektiv ved tør hud, revner og sprækker på hænder og fødder.
Den tea tree oil der anvendes i Nova TTO serien, er 100% naturlig og kommer fra Melaleuca alternifolia træet i Australien. Ud af godt 150 forskellige arter af tea tree oil, er denne art den der har den bedste kombination af indholdsstoffer når det gælder både hudpleje og hygiejne. Alle Nova TTOs produkter er baseret på naturlige råvarer. Olien har i snart 100 år været anerkendt for at mindske risiko for spredning af bakterier via huden UDEN at genere hudens egne sunde mikroorganismer. Kun denne specielle olie, fra Melaleuca Alternifolia træer i Australien, har den egenskab.
Alle andre kendte midler som kan mindske risikoen for spredning af bakterier på huden har den bivirkning at de også bekæmper hudens sunde mikroflora. Hvis du kun bruger et produkt til at bekæmpe bakterier en gang om ugen eller mindre har det ikke den store betydning. Men har du behov for at bruge produkter, der kan kontrollere bakterier på huden dagligt eller flere gang dagligt så er NOVA TTO produkter dit absolut bedste valg.
Produkterne indeholder ikke parabener.
Spørg efter NovaTTO serien kan købes hos din lokale helsekost, Matas eller køb direkte på vores webshop.