Forandring fryder – nå dine mål med success!

Måske var det nylige årsskifte blot endnu en dag for dig, men for mange er det en motivationsfaktor til forandring.

Vi tager livet med karriere, parforhold og sundhed op til revision – får ændret de gamle dårlige vaner til nye gode vaner.

Ifølge Gallup og GFK har omkring 20% af den danske befolkning igangsat et eller flere nytårsforsætter.

Top 5
På Top 5 listen over ønsker finder vi:
> Leve sundere/Vægttab
> Dyrke mere motion
> Arbejde mindre
> Mere nærvær
> Mindre stress
Uanset hvornår du beslutter dig for forandring i dit liv, så kan det være rart og måske endda nødvendigt med noget eller nogen at støtte sig til.
Involvér familie og venner
Opbakning fra venner og familie eller et sæt tips, der har hjulpet andre til at nå lignende mål.
Hvis du ønske at gå med dine ønske om forandring for dig selv, så er det en god ide med en holdbar plan. Det er som reglen sværere at holde sig til nye vaner, specielt hvis de er udfordrerende, når man ikke har andre end sig selv at stå til regnskab for. Deler du med andre kan de både heppe på dig, rose dig og holde dig fast!
Vores personlige resultater har oftest indflydelse på vores omgivelser. Succes giver os nemlig en dejlig selvtillid og energi, der smitter af på vores medmennesker og måske endda motivere dem til forandring.
Så har du ønske om forandring, så kom i gang – der er ingen grund til at vente til næste mandag, næste måned eller næste år. Dårlige undskyldninger har ingen plads i dit liv.
Accepter det du ikke kan ændre og saml mod og styrke til at ændre det du kan!
Mål med success! 
Undersøgelser har vist at omkring 22% af de der sætter sig mål for det nye år, får succes.
Vi starter godt ud, men mister hurtigt pusten. Af de der når deres mål viser det sig at mænd har bedst succes ved at sætte sig små mål og tage et skridt af gangen, mens kvinder opnår deres mål bedst ved at offentliggøre deres planer og få støtte af nærmeste omgivelser.
Hvis du er mester i udsættelse og overspring, så prøv at følge et par tips der kan bringe dig sikket i mål. Ret ryggen og tag en dyb indånding – og drop alle dårlige undskyldninger!
Hvad vil du opnå med dit mål?
Det er det forventede resultat og udbytte der skal være din hovedmotivation. Og der er kun dig til at tage ledelsen- og ansvaret for resultatet.
Ambitiøs og målrettet
Du skal være ambitiøs, men realistisk – gør det der har vist sig at virke – start med mindre mål og byg gradvist på, så undgår du de store fald og fiasko.
Stå til regnskab
Der er næsten intet mere frygtindgydende end at fortælle omverden om dine nye, modige tiltag.
Der er to måder at tackle det på 1) du annoncere dine mål alle de steder hvor du kan blive gjort til regnskab for dine handlinger og din succes. Fortæl dine nærmeste, dine venner og familie hvad du har planlagt. Del det via sociale medias, på din blog, i e-mails, sæt post-it’s op på spejlet o.s.v.  Det er en suveræn måde at holde sig motiveret på. Eller 2) holde målene for sig selv, involver kun de allernærmeste- og overrask alle når målet er nået.
Det er undersøgelser der taler for og imod når det gælder om at offentliggøre sine mål – det er selvfølgelig ekstra hårdt at have delt sine mål, hvis man så ikke når dem, men på den anden side kan det være lige netop den motivationsfaktor der virker for dig!
Forbered dig
Afhængigt af hvad dine mål er, så kan forberedelse være en god ide.
Hvis du ønsker at dyrke motion 5 gange om ugen, kan det være fint at starte med 2-3 gange om ugen og så sætte en dato for hvornår du skal optrappe.
Vægttab, en anden af de helt store nytårsforsætter, handler om kontrol af portionsstørrelser, kvaliteten af den mad og drikke vi indtager i kombination med fysisk aktivitet. Også her bør man planlægge så man ikke nødvendigvis går fra 500grams bøffer til salat og sesamfrø fra den ene dag til den anden.
Lyt til andre der har fået succes og lad dig støtte af venner og familie.
Lad teknologien være din ven – Diverse “gadgets” kan være tidskrævende og skabe usunde vaner, men de kan også blive din bedste ven hvis du forstår at udnytte dem. I dag er der et væld af apps, der hjælper os med at organisere og holde styr på vores mål.
Giv dig selv belønninger
Selv voksne har brug for belønninger for god opførsel og gode resultater!
Opstil små belønninger til dig selv med noget godt når du har bevist at du kan holde dit nye mål. Ros dig selv dagligt!
Vær ikke hård ved dig selv når du falder i vandet. Det sidste vi ønsker, er at du give op uden af nå de ønskede resultater. Lad ikke en enkelt nedtur ødelægge dit hårde arbejde. Tillad dig selv at lave fejl, vær tålmodig – det behøver ikke at være en “alt-eller-intet” erfaring, så bare op på hesten igen og videre.
Hold fast
Vores hjerne er indrettet så den vil fortælle dig at de gamle vaner var bedre, mere behagelige og trygt. Netop derfor er det vigtigt at holde fast og hele tiden minde dig selv om hvad du får ud af at opnå det ønskede resultat! –
Mere energi, mere nærvær, mindre stress, en sund og stærk krop og masser af glæde!
Du er på vej, har styr på det og kan snart sætte det næste mål!
Samlet-Produkt-Banner