Får du nok fisk i din kost?

Lad os være helt ærlige…de færreste af os får spist de 350 gram fisk om ugen, som fødevarestyrelsen anbefaler. Og børn…glem det…mange af os lærer først at nyde fisk- og skalddyr op i voksenalderen.

Der er stor forskel på indholdet af fedtsyrer i fisk, samt om fedtsyrerne er mættede, enkeltumættede eller flerumættede. Flerumættede fedtsyrer har stor ernæringsmæssig værdi og findes hovedsageligt i fisk. Flerumættede fedtsyrer inddeles i essentielle fedtsyrer og ikke essentielle fedtsyrer. At de er essentielle betyder, at man ikke selv kan producere disse i tilstrækkelige mængder, men i praksis skal have dem tilført udefra via kosten eller som et kosttilskud.
Vores kost bør dagligt bestå af fisk som rødspætter, laks, ørreder, ansjoser og sardiner, gerne i kombination med kværnede hørfrø, chiafrø og valnødder, så du sikres et tilstrækkeligt indtag af omega 3 fedtsyrer af bedste kvalitet.
Fakta er at vi har brug for de omega 3 fedtsyrer, (EPA og DHA), der findes i fisk. Der er i dag megen snak om hvor vidt vi bør spise fisk, grundet forurening af vores farvande. Der er dog ingen tvivl om at fordelene ved at spise frisk fisk, stadig overstiger de risici forurening bringer med sig.
Men hvad nu hvis du bare ikke får nok omega 3 fedtsyrer i din kost? Du kan ikke lide fisk, har ikke lyst til at tilberede det, eller glemmer simpelthen at det bør være en daglig del af din kost, enten som hovedret eller pålæg.
Kosttilskud bør i udgangspunktet aldrig træde i stedet for en varieret kost, men bør anvendes som tilskud til kosten, når vi ved vi ikke kan spise os til de mængder der skal til , for opretholdelse af optimal sundhed.
eye q gør det nemt at få dit daglige behov for omega 3 fedtsyrer dækket.
Du kan nemlig vælge mellem eye q kaspler, de er små, synkevenlige kapsler, der også kan skæres op og trykkes ud i maden. eye q Chews, en tyggekapsel der smager af jordbær og den flydende eye q, der har en frisk smag af citrus og lime.
15eye-q-chews180-960x960
eyeq_smoothie
Kan du stadig ikke få din fiskeolie ned?
Uanset hvor mange alternativer der findes, er der bare nogle der simpelthen ikke kan klare smag eller konsistens af fiskeolie.
Det er her vi må have gang i smoothieopskrifterne. Smoothies er fantastiske til at ”kamuflere” uønsket smag.
Denne opskrift er ganske simpel og meget børnevenlig, da det ofte er børnene der skal have lidt hjælp til indtag af fiskeolie.
>200 gram friske eller frosne bær – gerne blandede bær
>1 moden banan (kan også være frossen)
>1 avocado
>2 håndfulde (gerne økologiske) spinatblade
>Lidt mandel,- ris- eller sojamælk til ønsket konsistens opnås
>1 – 2 tsk. *eye q flydende fiskeolie
>Evt. isterninger
Blend alle ingredienser og server eventuelt med lidt friske jordbær. Kan nydes på alle tidspunkter af dagen.
*eye q flydende består af solsikkeolie (omega-9), kirunalolie (sardiner og ansjoser), kæmpenatlysolie, tocopherolrig ekstrakt (antioxidant), naturlig citronolie – og naturlig citronaroma.
Tilsæt gerne mere grønt, for de gode næringsstoffer og gerne chia- eller hørfrø, så du virkelig får et skud af de essentielle fedtsyrer.
Børn vil meget gerne selv være med til at bestemme indhold af en smoothie…og farve kan have næsten lige så stor betydning som smag. De bestemmer hvilke frugter der skal i og du bestemmer at der skal eye q flydende olie i.
15eye-q-360-960x960
Er der forskel på fiskeolier?
Ja, det er der! Alt efter hvilke fisk der anvendes i olien, vil der være forskel på indhold af de essentielle fedtsyrer og forholdet imellem dem.
Der er også forskel på fiskeri-metoder, forarbejdning af olien, smag og emballage, der alt sammen har indflydelse på den endelige kvalitet og dermed effekt på vores sundhed.
Et højt indhold af EPA i forhold til DHA, har betydning når man vælger sin fiskeolie og ønsker at erstatte DHA i cellemembranen. EPA er med til at regulere omsætningen af fedtsyrer og fornyer dermed de frigjorte fedtsyrer. Derudover viser erfaring, at det ikke kun er den totale mængde omega 3 fedtsyrer, men at det indbyrdes forhold mellem EPA og DHA også har stor betydning for produktets egenskab.
eye q er fremstillet af kødet fra sardiner og ansjoser, der giver den specielle olie, også kaldet kirunal-olie. Kun eye q indeholder den speciel udviklede formulering, med et nøje afbalanceret indhold af EPA i forhold til DHA.
De små fisk er fanget i de sydlige oceaner på bestemte tider af året, efter de har gydt og konsumeret store mængder plankton. Fiskene indeholder i den periode store mængder EPA i forhold til DHA.
Olien anvendt i eye q produkterne, er udvundet via bæredygtigt fiskeri. Det betyder at der ikke overfiskes eller på nogen måde påvirker havbunden negativt. Når du vælger eye q fiskeolie, er du garanteret at der ikke sker belastning af hav og miljø.
eye q flydende fiskeolie findes i mørk glasflaske, som er mere miljøvenlig. Husk dog stadig at fiskeolie altid skal opbevares tillukket, mørkt og køligt- gerne i køleskab, efter åbning. Varme – også varme fra spotlys og direkte sollys skader olien og medvirker til en hurtigere harskning.
Sardiner_kapsler