Bsssss…myggestik

Bare lyden af stikkende insekter, kan få huden til at klø.

Det er oftest om natten vi får myggestik eller hvis vi er sent ude eller opholder os i fugtige og varme områder. Hanmyggene stikker ikke, de bruger deres snabel til at samle nektar fra blomster, men hunmyggene holder sig til gengæld ikke tilbage for de skal stikke for at deres æg kan udvikle sig.

Myg tiltrækkes af varme og lugt fra vores krop og de foretrækker nogle kropslugte frem for andre. Så hvis det er dig, der bliver stukket mest i familien, ja så dufter du altså ganske dejligt, synes myggene.

Vi bruge oftest myggespray for at holde myggene på afstand. Men duftstofferne i myggespray kan være allergifremkaldende, og så kan de irritere sart og især solskoldet hud. Derudover indeholder mange myggesprays kemiske stoffer, og flere myggeafskrækkende midler indeholder insektgift.

Så lav dit eget ’hold-dig-væk-myg’ middel.

Tea tree-olie kan både anvendes til at afskrække myggene og du kan eventuelt blande olien med rosmarin og eucalyptus, for en ekstra god effekt.

Og hvad så hvis man er blevet stukket? For de klør jo, de insektstik.

Myggestik klør, fordi myggene sprøjter et stof ind, der forhindrer blodet i at størkne, mens de suger. Når de er færdige, suger de en del af giftstoffet ud igen. Så hvis du fanger myggen i at suge dit blod, skal du lade den sidde – ellers risikerer du, at myggestikket klør endnu mere.

En isterning på et insektstik kan dulme kløe og irritation, men ellers kan du også her bruge Tea Tree Oil, som kan duppes direkte på.

 

499-olie-DK-250ml-400x400