Barbering uden gener

Undgå røde knopper ved barbering

For nogle er barbering en daglig del af den personlige pleje, hvor det for andre, især kvinder, primært hører sommersæsonen til. Men hvad hjælper det når du står der med ellers smukke, veltrimmede sommerbrune ben, hvis barberingen resulterer i røde, kløende knopper eller du ikke kan få armene ind til kroppen fordi armhulerne er irriterede efter barbering, en irritation der også kaldes skægpest?

Nova-TTO-300
Hvad er skægpest?
De omtalte røde knopper, også kaldet skægpest (pseudofolliculitis barbae), er som sådan en ganske almindeligt forekommende bakterieinfektion, der kan opstå efter hårfjerning eller barbering. Det er en forholdsvis uskadelig infektion, men er forbundet med ubehag forårsaget af ømhed i huden, knopper, væskefyldte blærer og sår, der i værste tilfælde kan resultere i ar-dannelse og hårtab. Infektionen opstår oftest fordi der er bakterier (typisk stafylokokker eller streptokokker) tilstede på huden, der har været anvendt urent barbergrej, urene håndklæder eller vaskeklude. Infektionen kan sprede sig fra hårsæk til hårsæk, både under selve barberingen, men også efterfølgende når huden først begynder at vise tegn på irritation.
Hvordan undgår du skægpest?
Der er flere ting du kan gøre for at undgå irritation af huden i forbindelse med barbering. Ifølge eksperterne er det sundere for huden at bruge voks til hårfjerning end barbering. Dog er det ikke alle der bryder sig om at vokse huden og for mange er det nemmere lige at gøre barberingen til en del af dagens baderutine. Med et par nemme tips, kan du sagtens forebygge ubehag efter barbering.
Din skraber og kun din!
Del aldrig din skraber med andre.
Når din barberskraber har kontakt med huden, er det ikke kun hår der ender på skaberen. Snavs der sidder på huden, bakterier og døde hudceller er tilstede hos os alle og da vi alle har forskellig sammensætning af bakterieflora, skal man ikke dele sin skraber med andre. Du kan bruge den samme skraber overalt på din egen krop/ansigt, men ikke dele med andre!
Sørg for at hud og skraber er ren, inden du går i gang med hårfjerningen.
Du kan med fordel investere i en ordentlig skraber. Engangsskrabere er oftest af ringe kvalitet, der øger risiko for sårdannelse og dermed infektion.
Barber aldrig på tør hud
Hvis du skraber på en tør hud, er der stor risiko for at skade huden. En skraber glider bedre på en fugtet hud, så sørg for at din hud er fugtet før du går i gang.
Det kan også være en god idé af eksfoliere huden, så både snavs og døde hudceller fjernes inden barbering. Gør eksfoliering til en del af baderutinen 1-2 gange ugentligt, så sænker du risiko for betændelse i hårsækkende betragteligt.
Mange bruger barberskum, men prøv gerne NovaTTO Skin Wash med Tea Tree Oil, der er en behagelig og forfriskende sæbe, der efterlader huden frisk og blød.
NovaTTO SkinWash indeholder 2% Tea Tree Oil og E-vitamin. Tea Tree Oil virker som et naturlig antioxidant for huden og forebygger irritation og ubehag i forbindelse med barbering. Indeholder også E-vitamin, der mindsker risikoen for oxidering af Tea Tree Oil i produkterne. E-vitamin virker ligeledes som antioxidant for huden ved at beskytte huden mod frie radikaler. Derudover virker E-vitamin blødgørende, cellefornyende og beroligende for huden.
Anvendes på let fugtet hud, hvor den masseres godt ind. Vaskes af med vand.
Ved meget sart hud, der vanskeligt tåler sæbe, anbefales NovaTTO Sæbefri vask.
nova-tto-sw-250-800
Lotion-DK-250ml-400x400
Undgå parfume
Efter barbering bør du tilføre huden fugt. Brug en god bodylotion. Nogle mennesker tåler parfume, mens andre oplever, at huden svier og rødmer. Der bør gå mindst 24 timer før du kommer parfume på en nybarberet hud. Har du sart hud, så undgå generelt produkter med parfume. Brug for eksempel NovaTTO Lotion, hvor du både opnår en forebyggende og en plejende effekt.
NovaTTO lotion genopbygger hudens fugtighed, så den bliver blød, smidig og mere modstandsdygtig. Tea Tree Oil virker kølende og kløestillende og lotionen trænger hurtigt ind i huden og fedter ikke. Indholdet af 4,99% Tea Tree Oil, virker som et naturlig antioxidant for huden. Indhold af A-vitamin beroliger irriteret hud, fjerner døde hudceller samt blødgør og normaliserer huden, og E-vitamin mindsker risikoen for oxidering af Tea Tree Oil i produkterne. E-vitamin virker ligeledes som antioxidant for huden ved at beskytte huden mod frie radikaler. Derudover virker E-vitamin blødgørende, cellefornyende og beroligende for huden. Anvendes efter barbering eller dagligt på arme, ben og krop efter behov.
Sport og barbering
Barbering lige inden sport eller anden aktivitet hvor du sveder meget, kan ikke anbefales. Sved indeholder bakterier, der kan inficere hårsækkene, så rødme og ubehag opstår. Vent til efter den fysiske aktivitet, hvor du nok alligevel skal i bad.
Sol og barbering
Barbering med skraber fjerner hudceller, der er en del af hudens- og dermed kroppens forsvar. Hvis du solbader lige efter barbering, er der en større risiko for forbrænding og for dannelse af brune pletter, der hvor det barberede område udsættes for sollys.
Sandt og falsk om hår og barbering
Vokser hoved- og kropshår lige hurtigt? Ja!
Hår uanset hvor på mennesket det befinder sig, vokser med samme hastighed, nemlig 0.35mm i døgnet.
Hovedhår vokser ikke hurtigere end kropshår, men hovedhår kan vokse i 2-5 år, længst for kvinder, før det falder af, hvor kropshår typisk afstødes efter 2-6 måneder.
Efter vækstfase opstår hvilefasen hvor håret til sidst falder af eller skubbes ud af et nydannet hår.
Bliver mine kropshår tykkere når jeg bruger skraber? Nej!
Hårets vækst og tykkelse påvirkes ikke af antal klipninger eller barberinger.
Ny-udvoksede hår efter en barbering kan virke kraftigere. Dette skyldes blot at det hår der vokser er tyndest i spidsen og tykkere ved roden. Når du barbere håret, er der kun den tykke del tilbage, der når den vokser ud, vil føles og synes kraftigere end det hår du barberede af.