Equazen eye q®

- en anderledes fiskeolie til hele familien

eye q® er en fiskeolie, som indeholder en unik kombination af de essentielle fedtsyrer EPA, DHA og GLA, og med tre forskellige varianter er der helt sikkert også en til både dig og dine børn. Her på siden kan du læse mere om eye q® og hvad, der gør den helt unik.

Hvorfor fiskeolie? Vi har alle brug for de sunde fedtsyrer, som hovedsageligt findes i fisk, så får du ikke nok fisk i din hverdag kan et tilskud fiskeolie være en måde at få dækket din krops behov.

 

EPA og DHA bidrager til en normal hjertefunktion, mens DHA bidrager til en normal hjernefunktion og til at vedligeholde et normalt syn. Den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 250 mg EPA og DHA.

Sammensætningen er vigtig

Fiskeolie er ikke bare fiskeolie. Sammensætningen har betydning, når man vælger sin fiskeolie.

Fedtsyrer er en meget vigtig del af alle cellemembraner og man ved, at det er ikke mængden af fedtsyrer, men forholdet imellem de enkelte fedtsyrer som har den største indvirkning på, hvordan indtag af fedtsyrer påvirker ens sundhed.

eye q® har et højt indhold af EPA i forhold til DHA, og det betyder noget for effekten.

DHA frigøres konstant fra cellemembranen og for at membranen skal kunne fortsætte med at fungere optimalt, må de frigjorte fedtsyrer erstattes.

EPA er med til at regulere omsætningen af fedtsyrer og fornyer dermed de frigjorte fedtsyrer. Derudover viser erfaring, at det ikke kun er den totale mængde af omega-3-fedtsyrer, men at det indbyrdes forhold mellem EPA og DHA, som har stor betydning for produktets egenskab.

Sammensætningen i eye q® ved anbefalet daglig dosis på 2 kapsler er: 186mg EPA, 58mg DHA og 20mg GLA.

eye q® er fremstillet af sardiner, makreller og ansjoser, som er fanget i de sydlige oceaner på bestemte tider af året, efter de har gydt og hvor de konsumerer store mængder plankton. Fiskene indeholder i den periode store mængder EPA i forhold til DHA.

eye q® er en EPA-rig fiskeolie

Fiskeolien indeholder 3,2 dele EPA i forhold til 1 del DHA.

Det betyder, at sammensætningen af EPA og DHA i eye q® er anderledes og adskiller sig fra øvrige fiskeolier på markedet. Det er også derfor, at man ikke kan overføre de studier, der er foretaget på eye q® til andre fiskeolier.

Vores tre varianter

- hvilken er favoritten hjemme ved dig?

Læs mere om de tre varianter ved at klikke på dem.

Find eye q® i Matas, Helsam, helsekostforretninger, på apoteket eller på vores webshop her.

eye q er Friend of the Sea-certificeret.

Det betyder, at eye q fiskeolie er lavet med respekt for havmiljøet og det rige liv, der bor der.

Anvendelse af eye q

Kapsler (alm. og Chews): Dosering til voksne og børn fra 2 år: For at opnå det bedste resultat anbefales det, at starte med 2 kapsler 3 gange dagligt i 12 uger. Derefter kan dosis reduceres til 2 kapsler dagligt.

Flydende: Dosering til voksne og børn fra 3 år: For at opnå det bedste resultat anbefales det, at starte med 1 teskefuld (5ml) 3 gange dagligt i 12 uger. Derefter kan dosis reduceres til 1 teskefuld (5ml) dagligt.

Vi anbefaler, at mindre børn, der ikke tidligere har fået fiskeolie starter langsomt op, da vores erfaringer viser os, at enkelte børn kan få udfordringer med maven, hvis de starter med den høje dosis.

Kapslerne kan skæres over og indholdet blandes i kold mad. Olien fra kapslerne må aldrig varmes op i forbindelse med madlavning, da opvarmning ødelægger fedtsyrerne. Kapselskallen indeholder ingen næringsstoffer og man behøver derfor ikke at spise den.

eye q® giver sjældent opstød af fiskesmag.

Obligatorisk for alle kosttilskud i EU: Bør kun efter aftale med læge eller sundhedsplejerske anvendes af gravide eller børn under 1 år. Kosttilskud bør ikke træde i stedet for en varieret kost. Indtag ikke højere dosis end den anbefalede daglige dosis.

Ingredienser og opbevaring

eye q - alm. kapsler

Ingredienser:
Kirunalolie (fiskeolie fra sardiner og ansjoser) 60%, kæmpenatlysolie (Oenothera biennis) 14,3%, antioxidant: d-alpha-tocopherol udvundet af sojabønner, gelatine, fugtighedsbevarende middel: Glycerol.
Kapselskallen er lavet af oksegelatine. Der er certifikat på at kødet er halal og kosher slagtet.

Opbevaring:
Opbevares tørt, køligt og utilgængeligt for børn.
For at undgå øget oxidation er det vigtigt altid, at opbevare fiskeolie tørt og køligt. Varme – også varme fra spotlys og direkte sollys skader olien og medvirker til en hurtigere harskning. Luk altid emballagen helt efter brug for at udgå iltning af olien.

Pakning:
eye q 60 stk – 179kr
eye q 180 stk – 329kr
eye q 360 stk – 529kr

eye q Chews - tyggekapsler med jordbærsmag

Ingredienser:
Kirunalolie (fiskeolie fra sardiner og ansjoser) 59,3%, kæmpenatlysolie (Oenothera biennis) 14,2%, aroma: Jordbær, antioxidant: d-alpha-tocopherol udvundet af sojabønner, gelatine: Konsistensmiddel: Glycerol, sødestof: Xylitol (E967), Konsistensmiddel: Cellulosepulver, aroma: Jordbær.
Kapselskallen er lavet af oksegelatine. Der er certifikat på at kødet er halal og kosher slagtet

Opbevaring:
Opbevares tørt, køligt og utilgængeligt for børn.
For at undgå øget oxidation er det vigtigt altid, at opbevare fiskeolie tørt og køligt. Varme – også varme fra spotlys og direkte sollys skader olien og medvirker til en hurtigere harskning. Luk altid emballagen helt efter brug for at udgå iltning af olien.

Pakning:
eye q chews 60 stk – 189kr
eye q chews 180 stk – 359kr
eye q chews 360 stk – 569kr

eye q flydende med citronaroma

Ingredienser:
Solsikkeolie (helianthus annuus), Kirunalolie (fiskeolie fra sardiner og ansjoser) 17,5%, kæmpenatlysolie (oenothera biennis) 4,4%, antioxidant: tocopherolrig ekstrakt, aroma: naturlig citronolie (2,74%), naturlig citronaroma (0,26%).

Opbevaring:
Opbevares tørt, køligt og utilgængeligt for børn.

OBS! eye q flydende fiskeolie skal altid opbevares i køleskabet efter åbning. Varme – også varme fra spotlys og direkte sollys skader olien og medvirker til en hurtigere harskning. Luk altid emballagen helt efter brug for at udgå iltning af olien.

Fedtsyrer og ernæring

Der er stor forskel på indholdet af fedtsyrer i fisk, samt om fedtsyrerne er mættede, enkeltumættede eller flerumættede. Flerumættede fedtsyrer har stor ernæringsmæssig værdi og findes hovedsagligt i fisk. Flerumættede fedtsyrer inddeles i essentielle fedtsyrer og ikke essentielle fedtsyrer. At de er essentielle betyder, at man ikke selv kan producere disse i tilstrækkelige mængder, men i praksis skal have dem tilført udefra via kosten eller som et kosttilskud.

Mange kalder ofte omega-3-fedtsyrerne EPA (C20:5) og DHA (C22:6) for essentielle fedtsyrer, selvom det strengt videnskabeligt kun er omega-3-fedtsyren alfalinolensyre (C18:3) og omega-6-fedtsyren linolsyre (C18:2), der er essentielle.

eye q®´s egenskaber er gennem mange år dokumenteret i flere kliniske studier som er publiceret i anerkendte tidsskrifter. En af fordelene ved forskning er, at et produkt, som har vist dokumenteret virkning i et videnskabeligt studie kan garantere, at det optages i kroppen, virker efter hensigten og er sikkert at indtage.

Et regelmæssigt indtag af eye® q bidrager med de vigtige essentielle fedtsyrer EPA og DHA til både børn og voksne.

Fremstilling

Sardiner og ansjoser er først i fødekæden, hvorfor risikoen for ophobning af urenheder, som tungmetaller og pesticider, er minimal. Vores råvareleverandør sikrer sammen med lokale fiskere, at kvaliteten er i top fra start til slut.

Fiskene opbevares på køl fra de fanges og følges meget nøje fra de kommer op af vandet til produkterne står færdige på hylden. Dette, sammenholdt med den avancerede og skånsomme fremstillingsproces, giver en meget ren og naturlig fiskeolie som bevarer de naturlige fedtsyrer (triglycerider) bedst muligt. Derudover tilsættes eye q D-alpha-tocopherol for at stabilisere olien.

Olien i eye q kommer fra bæredygtigt fiskeri. Det betyder bl.a. at der ikke overfiskes på udsatte arter. At fiskeriet ikke påvirker havbunden negativt, at miljøkrav skal følges og at man i det hele taget passer på miljøet. Producenten af eye q® garanterer, at de ikke belaster vandene ved Peru omkring fabrikkerne ved at udlede kemikalier og affald.

Vores Friends of the Sea®-certificering underbygger og sikrer dette.

sardiner

Totox

eye q® analyseres for bl.a. anisidin- og peroxidværdier samt for tungmetaller, dioxiner og PCB i henhold til gældende lovgivning. Da eye q® er en naturlig fiskeolie, varierer anisidin- og peroxidværdierne fra produktion til produktion. Novasel modtager ved hver levering af eye q® produkter analysecertifikater, som viser de omtalte værdier.

Både eye q® kapsler, eye q® chews og eye q® flydende fremstilles af den samme råolie og er tilsat E vitamin, som stabiliserer olien. Det er ikke muligt at måle et korrekt anisidintal for fiskeolie, der indeholder aromastoffer, da aromastoffet påvirker analysen. Derfor er det heller ikke muligt at beregne et totoxtal for eye q® chews og eye q® flydende. Novasel bliver altid oplyst peroxidtallet.

Såfremt man ønsker at få indsigt i totox-analyseresultaterne fra et bestemt batch, er man velkommen til at skrive til info@novasel.dk. Vi vil herefter fremsende dig resultaterne af analysen.